Nova convocatòria de subvencions de l’any 2023 per part de l’Ajuntament de Barcelona

Aquest dijous 12 de gener s’ha celebrat una sessió informativa a la Sala de Plens del Districte de Gràcia, per presentar l’obertura de convocatòria de subvencions per a l’any 2023.

Enguany partida pressupostària creix un 0,5% respecte al 2022 i al voltant del 50% en relació amb la de l’any 2015. L’increment es deu a un nombre més elevat d’ajuts posats en marxa per l’Ajuntament i alhora la unificació de partides de subvencions que no hi estaven incloses, per simplificar-ne la tramitació i que la ciutadania hi pugui accedir més fàcilment.

Sol·licituds de l’any 2022 |

Si mirem el nombre de sol·licituds de l’any passat, en total es varen presentar 6.137, això vol dir un increment de l’1,7% més que l’any anterior és a dir el 2021. La majoria d’aquestes subvencions van ser dirigides amb un 61% d’aquestes sol·licituds a línies de ciutat, i la resta, als programes dels districtes. Les associacions són els principals sol·licitants i suposen el 83% de les sol·licituds presentades. L’índex de repetició de les associacions és molt alt, mentre que el 84% de les persones físiques que les demana ho fa per primera vegada.

Presentació i terminis 2023 |

Enguany hi ha uns 105 programes d’ajuts, que es distribueixen en 26 àmbits temàtics, que van des de cultura i esports, fins a salut i cures, passant pel foment d’activitats organitzatives o per l’atenció a persones sense llar i drets de la ciutadania. La presentació de la documentació necessària per accedir-hi s’ha de fe a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona i la convocatòria restarà oberta fins al dijous 26 de gener de 2023.

Per tal ajudar en la tramitació de la documentació a les entitats es podrà torbar assessorament a la Torre Jussana.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat