Grup ATRA de Gràcia recull la Medalla d’Honor de Barcelona

El Grup ATRA ha rebut la Medalla d’Honor de Barcelona que cada any entrega l’Ajuntament de Barcelona a personalitats i entitats de la ciutat.

L’entrega va ser aquest passat 1 de desembre en un acte realitzat al Saló de Cent de l’Ajuntament. La Medalla d’Honor és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instaurar l’any 1997 per distingir aquelles persones o entitats que, amb la pràctica de la seva labor professional o social, han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics.

Tot i que ja fa mesos que es van donar a conèixer els noms de les entitats i personalitats que se’ls hi concedirien les 25 Medalles d’Honor de Barcelona el 2022, no ha estat fins a aquest passat dimecres que se n’ha fet l’acte d’entrega, que ha presidit l’alcaldessa, Ada Colau.

Mercè Cervantes i Joan-Artur Sales, codirecció de Grup ATRA, han recollit el guardó atorgat a l’entitat «per la seva tasca social a favor de les persones que travessen moments de dificultat vital i pel seu treball a favor de la inclusió i de lluita contra els estigmes».

Dels 25 guardons que es concedeixen anualment, 5 són a proposta de la Comissió del Plenari en l’àmbit de la ciutat, i els altres 20 els escullen els diferents districtes, amb un màxim de 2 reconeixements per districte. En el cas de Grup ATRA la iniciativa va sorgir del Districte de Gràcia, que en el seu Consell Plenari del passat 9 de març va proposar Grup ATRA, així com a l’activista cultural i feminista Sonsoles Santís. Des de ATRA agreixen al Districte que hagi fet possible aquest reconeixement, però també el seu suport diari, el qual els facilita el treball comunitari i la integració a l’entorn social, essència de la nostra activitat.

Entre les Medalles d’Honor d’aquest 2022 hi ha la vedet del Paral·lel Emília Giménez Giménez, coneguda com La Maña, la feminista Empar Pineda, el cirurgià Pedro Clarós, l’escriptor i expert en ajuda humanitària Jordi Raich o SOS Racisme. Va ser Cheikh Abdoul Khadre, president de SOS Racisme, qui va realitzar una intervenció en nom de tots els guardonats i guardonades al final de l’acte.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat