Francisco Ibáñez, Medalla d’Or al Mèrit Cultural

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit fer entrega a la dona de Francisco Ibáñez, Remedios Solera Sánchez, i la seva filla, Núria Ibáñez Solera, la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum a la figuraa de Francisco Ibánez. Francisco Ibáñez Talavera (1936-2023) va començar la seva carrera en el món del còmic tan sols amb setze anys, i l’any 1957 va ser contractat per l’editorial gracienca, Bruguera.

Amb l’editorial ubicada al barri del Coll Ibáñez es va fer gran amb la creació de personatges tan populars com Pepe Gotera i l’Otilio, els badarres Chicha, Tato i Clodoveo i amb la mítica comunitat de veïns del 13, Rue del Percebe.

Reivindicant el semàfor |

Per altra banda, fa unes setmanes el consistori Barceloní va anunciar que s’instal·laria en un punt de la ciutat un semàfor en homenatge als dos dels personatges més populars del dibuixant. Coincidint amb la inauguració d’una exposició el Grup d’Estudis del Coll Vallcarca va reivindicar que aquest semàfor amb les figueres de Mortadelo y Flimón hauria d’estar instal·lat al barri del Coll de Gràcia.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat