Es revisen més de 1.363 palmeres datileres

Ara fa uns mesos arran de la caiguda d’una palmera datilera al raval que va provocar la mort d’una jova, l’Ajuntament va decidir inspeccionar el parc de palmeres datileres que conserva la ciutat de Barcelona en diferents punts, a Gràcia per exemple va tocar examinar les de la plaça Trilla amb el resultat que gairebé totes van haver de ser retirades.

Ara l’Ajuntament fa balanç i enguany s’han revisat un total de 1.363 palmeres de les quals se n’han hagut de retirar unes 708. Així doncs, amb la retirada d’aquests exemplars es vol minimitzar qualsevol risc i alhora el d’accelerar la substitució de datileres a la ciutat, que es va iniciar l’any 2014. També cal destacar que tot plegat s’ha fet amb els canvis introduïts en el Pla de risc de l’arbrat de Barcelona, s’han talat les palmeres datileres de més de 10 metres plantades en ubicacions amb probabilitat de causar danys personals, així com aquelles on s’observin factors de risc identificats.

Segons l’administració en els últims mesos Parcs i Jardins han atès 79 peticions de veïns relacionades amb palmeres, majoritàriament relacionades amb la retirada de fulles seques.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat