Es presenta 3era edició de la beca Mike Lane – Catellers de la Vila de Gràcia

Un any més els Castellers de la Vila de Gràcia presenten una nova edició de la beca Mike Lane – CVG, que enguany és la tercera edició.

La Beca Mike va sorgir com a iniciativa per retre homenatge al nostre Casteller Mike Lane que el 2017 va morir a causa de les complicacions derivades de la lesió que va patir en un accident casteller el 2013. Accident que es va produir a la Diada Castellera de la Festa Major del 2013, quan patir una caiguda de 5 de 8, que va comportar que el company Mike Lane patís una tetraplegia severa. Després de la lesió les castelleres i castellers de la colla es va bolcar per tal de donar suport al Mike i a la seva família. Des de col·laborar amb tots els tràmits i gestions que s’havien de fer a realitzar una graella de voluntaris perquè la família pogués anar i tornar cada dia a la Guttmann.

També es van fer activitats com una caminada Gràcia – Guttmann per tal de donar-li suport. Al cap de tres anys i mig en Mike va morir a causa de les complicacions derivades de les seqüeles de l’accident.

Des de la colla volen agrair, un cop més, el suport que van rebre, en aquests moments tant durs, del teixit associatiu i cultural de la nostra vila, així mateix com del Districte de Gràcia.

Mesos més tard des de l’entitat es va donant voltes de quina seria la millor manera d’homenatjar a en Mike, i es va pensar, juntament amb la família, que la millor manera era la creació d’una beca per tal de col·laborar amb
la recerca científica. Des de llavors, La Beca Mike Lane – Castellers de la Vila de Gràcia.

Edicions anteriors |

La primera edició es va celebrar el 2019, amb una dotació de 10.000 euros aportats íntegrament pels Castellers de la Vila de Gràcia. El projecte guanyador va ser-ne: «Estimulació transcutània medul·lar (tSCS) per millorar la funció respiratòria en pacients amb lesió medul·lar cervical o toràcica» de l’Institut Guttmann, liderat per la Dra. Hatice Kumru.

En la segona edició, a través d’una campanya de cofinançament on entitats gracienques, colles castelleres, particulars, i les aportacions de CVG i la família d’en Mike Lane es va poder recaptar un total de 16.695,75€. El projecte guanyador d’aquesta darrera edició va ser «Construccions de matriu descel·lularizatda impresa en 3D com a teràpia per reparar lesions medul·lars» de l’IBEC (Institut de Bioenginyeria de Catalunya) liderat per la Dra. Zaida Àlvarez Pinto.

A partir de l’1 de febrer i fins al 31 de març obrim una campanya de cofinançament per tal que totes aquelles entitats, associacions, colles de cultura popular i particulars que ho vulguin col·laborin amb la beca. Podeu fer la vostra aportació en aquesta web.

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat