Estalviar aigua: com gastar menys a casa, una acció necessària

Woman hand opening kitchen faucet

Aquest estiu hem vist com l’escassedat de pluges ha afectat els embassaments i, per tant, al subministrament de l’aigua a pobles i ciutats. Tots els esforços que s’estan fent per a acabar amb la sequera no serviran de res si no s’acompanyen d’una conscienciació social.

El consum mitjà d’aigua en les llars espanyoles és de 136 litres per persona i dia. Segons l’OMS, amb 100 litres seria suficient per a cobrir les nostres necessitats. Però dutxant-nos, ja ens passem. A continuació, et donem algunes idees per a gastar menys aigua a casa, fer front a la sequera, i ser més respectuosos amb el medi ambient.

Dutxa. Segons l’OMS, una dutxa estàndard dura 10 minuts, durant els quals s’utilitzen 200 litres d’aigua. Per a aconseguir un menor impacte mediambiental seria necessari disminuir el temps de la dutxa a 5 minuts, un gest amb el qual estalviaríem 100 litres d’aigua, l’equivalent al que beu una persona en cinquanta dies.

Lavabo. Tancar l’aixeta mentre ens rentem les dents suposa un estalvi del 95% d’aigua (28,5 litres al dia).

Cisterna. Els reductors de cabal permeten estalviar fins al 50% d’aigua.

Electrodomèstics. Un rentavaixella modern mou al voltant de 14 litres per cicle, 10 litres en la configuració ecològica. Rentant a mà amb l’aixeta oberta s’usen sis litres per minut, uns vuit amb rentada en cubeta. Per això, és important comprar electrodomèstics eficients, però també fer servir-los de manera correcta: cal encendre la rentadora, el rentavaixella o l’assecadora amb càrrega completa.

Text: Consumer/eroski.com / AMIC

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat