Del 6 al 29 d’octubre torna la música a Gràcia de la mà del LEM Festival

Fotografia: Ernest Abentin

Del 6 al 29 d’octubre, podrem tornar a gaudir a Gràcia de la 27a edició del LEM Festival, un més per descobrir noves propostes musicals que van obrint-se pas al seu públic.

Així doncs, el LEM tornarà a Barcelona per fer-nos descobrir noves propostes musicals. A més ‘Encontre Internacional de Música Experimental de Gràcia-Barcelona, que arriba a la 27a edició, aterrarà a vuit espais de la ciutat, amb setze accions repartides al llarg del mes.

A la presentació del festival, tant el director de l’àrea de Música de l’ICEC, Xavier Cester, com Eva Sòria, directora d’Innovació, Coneixement, Arts Visuals i Teixit Cultural de l’ICUB, han coincidit en la prioritat de donar suport a aquest tipus de propostes malgrat els impediments que causa el finançament limitat amb què compten les institucions públiques d’aquest àmbit. A l’acte també hi han estat present Cristina Carrera, consellera de Cultura del Districte de Gràcia, i Maria Vadell, directora artística del LEM.

Noms destacats de la programació 2022 |

Entre els artistes que participaran en el LEM 2022, hi destaca l‘Orchestra Fireluche, que el 14 d’octubre presentarà al Centre Artesà Tradicionàrius «Segona florada», el darrer disc que van gravar conjuntament amb el desaparegut Pau Riba. Orquestra Fireleuche són coneguts entre el seu públic per treballar amb instruments clàssics, de cultures diverses, pianos de joguina i tot de ginys curiosos, en la línia musical de Pascal Comelade.

Pel que a les propostes més experimentals com consolidades dins l’escena musical també destaquem el danès Jørgen Teller i de Macromassa, que participaran en el concert de cloenda, el 29 d’octubre, al Museu de la Música de Barcelona. D’altra banda, i gràcies als intercanvis amb altres festivals, també comptarà amb la presència de formacions com SARRAM (Sardenya), Radio Internazionale (Polònia) i Stahlfabrik (Andalusia), que seran els artistes convidats d’enguany.

Escenari Centre Cívic de La Sedeta |

Dins de les diferents propostes del festival el 8 d’octubre, serà un dia marcat d’un protagonisme femení al Centre Cívic La Sedeta on hi actuaran les veus femenines més rellevants del país com: Celeste Alías, Magalí Sare, Joana Gomila i Yexza Lara.

A més cal remarcar que la seu de Gràcia Territori Sonor, l’associació organitzadora del festival, també acollirà els habituals Encontres en l’Espai-Temps, maridatges d’artistes de disciplines diverses que faran sessions d’improvisació, culminant un cicle que se celebra al llarg de tot l’any. En aquest cas els artistes convidats són Jordi Heras i Gabriel Pereira (6 d’octubre), White Pèrill i Eloi el Bon Noi (20 d’octubre) i Ana Arenas i Santiago López (27 d’octubre). I al mateix espai també hi podrem veure l’exposició fotogràfica, «Summoners», del barceloní Joan Teixidor, que es presentarà el pròxim 7 d’octubre, i serà l’espai on el 22 d’octubre es durà a terme un taller de construcció de sintetitzadors.

Finalment, recordar que enguany el festival continuarà oferint concerts als espais usuals, com el Convent de Sant Agustí, el Centre Artesà Tradicionàrius i el bar Casa Almirall, però també de nous: l’església de Sant Joan de Gràcia, l’Ateneu el Poblet i el Museu de la Música, al recinte de L’Auditori.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat