De la botiga digital a la botiga física.

octubre 7, 2022

Quan Internet estava a les beceroles era habitual que el comerç de sota casa, el físic, el de tota la vida, decidís apostar tímidament per tenir presència a la xarxa, primer amb una web bàsica i on bàsicament es trobava la informació de contacte, més tard la web es va anar convertint en un espai indispensable per donar-se a conèixer i fins i tot ampliar el negoci, traspassant les fronteres de l’àmbit local.

En l’actualitat la facilitat per tenir una botiga en línia i la difusió que ens poden donar les xarxes socials portades per professionals, ha fet crear negocis que neixen a la inversa, és a dir primer neix la web en l’àmbit digital i després si hi ha èxit de negoci, es decideix apostar per un espai físic i obrir botiga, en definitiva la botiga de barri que tots hem conegut de sempre.

I aquest és el cas de la protagonista del reportatge que us presentem avui, sobre la història de la nova botiga d’il·lustració i disseny Bona Eva, de l’artista i dissenyadora Clau Vidal.

Després d’obrir la seva botiga en línia a Internet i aterrar a Gràcia, Clau va entendre que era necessari tenir un espai físic per a poder mostrar de primera mà les seves obres, la seva feina, poder conèixer de primera mà als seus clients i en definitiva ser partícips de l’activitat de l’espai local.

Per això des del TOT Gràcia creiem que tot i que Internet ha d’ajudar a poder projectar els comerços locals en un àmbit global, continua sent necessari i vital, no només per als comerços, també pels veïns i pel teixit de la ciutat tenir comerços a peu de carrer, que donen identitat, vitalitat i sobretot aporten vida en els espais on resideixen. El futur no ha de ser només digital o físic, el futur hade ser híbrid i cada comerç ha de trobar el seu propi equilibri segons les seves nessicitats, perquè el futur també vol dir continuar amb les portes obertes al barri.

Don't Miss

El TOT Gràcia Magazine #20 d’estiu ja és al carrer

Aquesta setmana ja s’ha repartit el número 20 del TOT Gràcia Magazine,

El TOT es renova

Amb el número 20 de l’edició impresa del TOT iniciem nova etapa,