Es reprenen les obres de l’estació de Sanllehy de l’L9

octubre 2, 2024

Després d’anys de paralització finalment aquest 2024 es tornen a reprendre les obres de construcció de la futura estació de metro de Sanllehy de l’L9.

Així ho ha fet saber el Departament de Territori la represa dels treballs permetran completar l’obra, que compta amb un pressupost de 12,8 MEUR, i s’emmarquen en les obres de finalització del tram central de l’L9/L10. Les obres de la futura estació de Sanllehy estan executades en un 42% i, pel que fa, al pou, està excavat en un 66% –52 dels 78 metres previstos. Les obres que ara comencen permetran completar l’excavació del pou de l’estació i construir la galeria que l’ha de connectar amb el túnel del tram central.

Aquestes tasques requeriran el tancament i ocupació de la plaça Sanllehy, on s’ubicarà la futura estació. En els primers mesos de l’obra, s’executaran treballs en superfície com la instal·lació de pantalles fonoabsorbents i tasques preparatòries per a la reobertura i represa de l’excavació del pou. Així mateix, s’han engegat aquest setembre la campanya d’auscultació i d’inspeccions prèvies d’edificis en l’àmbit de l’obra, com a mesures de prevenció, vigilància i control de les obres prèvies.

El tram central de la L9/L10

Pel que fa a l’execució d’altres estacions del tram central, s’està treballant en el futur vestíbul i la sortida d’emergència de Mandri –el pou, de 75 metres de profunditat, ja està excavat– i en l’excavació del pou de Sarrià –un 75% excavat. A més, recentment ha començat els treballs per a conformar l’estructura interior de l’estació de Plaça de Maragall. En paral·lel, estan en marxa els treballs per a la col·locació de la llosa intermèdia del túnel, la que separarà un sentit de l’altre en la circulació dels trens, entre l’àmbit de plaça de Maragall i Lesseps. També s’està actuant a l’àmbit del Macropou de la Sagrera, per a connectar el tram en servei actual de l’L9/L10 amb el futur tram que entrarà en servei.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Tercera setmana del LEM: presentació del projecte «Teranyines» i del nou disc de l’anglesa NikNak

Meitat del mes d’octubre i el LEM 2024 arriba a la tercera

Novetats en l’enllumenat de Nadal dels carrers aquest 2024

Nadal cada cop està més a prop, i per aquesta raó l’Ajuntament