Els Texas tanquen la primera temporada amb un 75% d’ocupació després de la seva reobertura

septiembre 9, 2024
Fotografia: David Ramon

Aviat farà un any, el 27 d’octubre de 2023, que els Texas reobrien novament a Gràcia, amb la proposta de L’Espai Texas, un nou punt de trobada pels amants de la cultura, amb dues sales de cinema en català, un nou espai escènic i un bar com a espai de trobada.

Ara després de dotze mesos de feina i amb l’inici de la seva segona temporada toca fer balanç i segons els responsables l’inici ha estat positiu. Per una banda, el cinema s’ha tornat a consolidar com una de les sales de referència a Gràcia: la meitat del públic del cinema és veí del districte, i la seva aposta per projectar films de producció catalana ha estat ben rebuda per part del públic, així ho demostren les dades; les tres pel·lícules més vistes han estat de producció catalana: ‘Mamífera’, ‘Creatura’ i ‘Saben aquell’.

Els Cinemes

Per altra banda, Els Cinemes Texas han assolit xifres aquest primer any que conviden a l’optimisme. Com a regal de Nadal es van vendre un miler d’entrades i des del darrer mes de juliol ja s’han realitzat 179 abonaments anuals, que es poden comprar per 120€ per al públic general i 100€ en el cas dels joves fins a trenta anys. Amb aquesta iniciativa els responsables de la sala volen convidar al fet que la gent torni a la sala de cinema, així ho explica Joan Teixidor responsable de les sales de cinema del Texas «Volem que la gent torni més a les sales de cinema a compartir les emocions, a veure i compartir aquesta experiència que només es viu gaudint del cinema amb la qualitat que ofereix la pantalla gran. No volem que el preu sigui un impediment, i per això amb aquest abonament sumem una opció més que complementa el dia de l’espectador» a un preu de 4 euros.

El Teatre

Una de les novetats era que l’espai reobria amb una sala de teatre i el balanç també ha estat positiu, en total s’hi han representat 301 funcions, amb 46.118 entrades venudes i un 74,83% d’ocupació. Segons els responsables de l’espai el 20% del públic és del barri de Gràcia, i, en total, un 75% del públic prové de Barcelona.

Fotografia: Obra Austràlia. Foto cedida.

Per la nova temporada el teatre del Texas té programades 349 funcions previstes i a més el Teatre Texas acollirà la nova producció de El principi d’Arquimedes, un dels textos d’autoria catalana contemporània de més èxit internacional, escrit per Josep Maria Miró i la primera proposta produïda pel mateix Texas. La trama de l’obra explora les pors contemporànies i les dinàmiques socials
a través d’un incident en un club de natació infantil. El principi d’Arquimedes aborda les tensions entre els pares, l’entrenador i la directora del club quan un incident amb un nen espantat revela profunds prejudicis i preocupacions socials. El repartiment estarà format per Marc Tarrida, Sandra Monclús, Eric Balbàs i Jordi Coll.

La primera obra s’estrena aquest mes de setembre i és «Família (im)possible» també podrem veure «Assassinat al club» la segona temporada d’èxit de l’espectacle de misteri d’Impro Barcelona. I altres propostes com «Paradís», «Austràlia», i estrenes com «Kramig» i propostes musicals com El Festival Real 360º.

 

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Noves restriccions de mobilitat en els entorns del Park Güell apartir de setembre

A partir del dimecres 18 de setembre, serà una mica més complicat

Els Castellers de la Vila de Gràcia creen la «G-Mobilitat» per baixar a Barcelona durant La Mercè

Ja és tradició que durant les Festes de la Mercè els Castellers