XVIII Trofeu Internacional Vila de Gràcia de gimnàstica artística femenina.

Vila Gracia gimnasticaEl Trofeu Internacional Vila de Gràcia de gimnàstica artística femenina arriba aquest any a la seva 18a edició i ho fa amb un cartell integrat per 42 gimnastes de 12 clubs: vuit catalans, un castellonenc, un canari i dos holandesos. La prova, organitzada pel Gràcia Gimnàstic Club, tindrà lloc el dissabte 23 de gener pel matí (entre 10 i 14 h) al pavelló del mateix club (c/ Molist, 2-4; Gràcia; Barcelona). L’entrada és lliure i gratuïta.

Es tracta d’una competició de caràcter amistós nascuda el 1996 amb l’objectiu de difondre la gimnàstica artística de base i compartir experiències entre clubs. Cada any reuneix gimnastes d’alguns dels principals clubs catalans, així com d’altres comunitats autònomes i de l’estranger que competeixen en els nivells de Via Olímpica (el graó més alt de la gimnàstica femenina). La competició es divideix en quatre categories d’edat: benjamí, aleví, infantil i juvenil i totes les gimnastes competeixen en els quatre aparells: barra, terra, paral·leles i salt.

La majoria dels clubs presents –tots ells ho fan per invitació-, ja han pres part en alguna ocasió en el trofeu, tot i que en aquesta edició debuten tres conjunts: el Barendrecht holandès, el Club Gimnàstic La Plana (Castelló) i el Club Gimnàstic Barcelona.

Els clubs participants són:

Egiba (Manresa)
Salt Gimnàstic Club
Club Gimnàs Molins de Rei
Club Gimnàstic Barcelona
Club Esportiu La Salle Gràcia
Club Gimnàstica Les Moreres (Esplugues)
Club Gimnàstica Artística L’Hospitalet
Club Gimnàstic La Plana (Castelló)
Club Gimnasia Isla Lanzarote
KDO Lekkerkerk (Holanda)
GV Barendrecht (Holanda)
Gràcia Gimnàstic Club

La competició serà el proper dissabte 23 de gener i començarà a les 10h i es preveu que s’allargui fins les 13:30h. Posteriorment, hi haurà unes exhibicions gimnàstiques a càrrec de les esportistes del Gràcia GC, i finalment es procedirà al lliurament de guardons. El Vila atorga premis en la classificació per equips i en la individual (tant pel que fa a la general com per a cadascun dels aparells), en cada nivell d’edat. El Trofeu compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona (Institut Barcelona Esports i Districte de Gràcia), la Federació Catalana de Gimnàstica i el Consell Català de l’Esport.