XIX Colònies per a Joves Intèrprets Folk aquest 2021

Un any més l’Escola Folk del Pirineu torna a programar les Colònies per a Joves Intèrprets Folk durant els mesos de juny i juliol. Colònies per a Joves Intèrprets Folk compta amb l’estreta col·laboració de l’Associació «Arsèguel i els acordionistes del Pirineu» organitzadora del festival «TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU».

Com en les edicions anteriors, l’Escola Folk del Pirineu programa dos torns de Colònies per a la preparació del concert/ball que es presenta cada any el darrer dia del festival «TROBADA AMB ELS ACORDIONISTES DEL PIRINEU», d’Arsèguel. Amb els músics inscrits als dos torns , es crearà l’orquestra que haurà d’interpretar la suite de concert. Es formaran, també, diferents grups que es faran càrrec del repertori del ball. L’equip de l’Escola Folk del Pirineu prepara el repertori per l’espectacle tot arranjant-lo i orquestrant-lo segons els diferents nivells tècnics i tipus d’instrumentació dels músics participants.

Com cada any les colònies giren entorn d’un tema concret, sigui un viatge a una cultura determinada, personatges màgics, històries… Enguany, SUITE 20: Pirineus, de l’Atlàntic a la Mediterrània amb la participació de l’Orquestrina TRAMA. La proposta és la d’endinsar-se en la música de les diferents cultures de la serralada dels Pirineus, Euskal Herria, Aragó, Occitània-Vall d’Aran i Catalunya. Tant els treballs escenogràfics com les diferents activitats de lleure, tindran com a referència, d’una manera o altra, els Pirineus, la seva cultura i les seves llengües; el basc, aragonès, occità i català.

Els professors coordinaran cadascuna de les seccions instrumentals i el treball d’orquestra. Aquests professors hauran preparat el repertori i l’adaptaran segons les característiques dels músics assistents. Cada dia i com a darrera activitat musical hi haurà l’assaig general d’orquestra. Durant l’estada es treballarà en els diferents elements de l’escenografia que decorarà l’escenari del concert de presentació. També, a part dels treballs musicals hi haurà diferents activitats de lleure. Els músics assistents estaran acompanyats en les activitats no musicals, en els àpats, pernoctacions… per monitors de lleure especialitzats. Podeu informar-vos o fer la vostra reserva en aquesta mateixa web.