Vols obrir un comerç? Consells (I).

Comerç obert

Poder són molts els que, ens estan llegint i han decidit per raons ben diverses, obrir el seu propi negoci. Una decisió prou important en la vida d’aquells que han pres aquesta decisió. Per això des del TOT us donarem un grapat de consells, amb una sèrie d’articles que avui mateix comencem.

Primer de tot el què i on |

Primer de tot, cal tenir una idea de negoci. La iniciativa o projecte de creació d’un comerç es genera a partir d’una idea inicial i una primera voluntat d’establir-se per compte propi. Ser comerciant és un ofici que cal aprendre i perfeccionar per tenir èxit, una base que caldrà tenir ben present.

Per a la planificació prèvia del comerç caldria tenir en compte alguns aspectes:

  • El producte o servei
  • El mercat
  • El finançament
  • La forma jurídica

Segon pas, localitzar el local |

L’elecció del local per instal·lar el negoci és una decisió bàsica, cal trobar la millor localització per garantir-ne l’èxit. Un factor importantíssim que cal tenir en compte és conèixer el flux de vianants que passen per davant del local.

Barcelona disposa de 21 eixos comercials i nombroses associacions de comerciants repartits pels diferents barris de la ciutat. Conèixer-los és imprescindible per trobar el lloc adequat del teu comerç.

Les formes d’aconseguir el local poden ser mitjançant un contracte de lloguer o un contracte de compravenda. Es pot fer a través del propietari del local, d’una agència immobiliària o consultant el Registre de la Propietat.

Enllaços d’interés: Per a consultes podeu visitar la web d’aquests diferents organismes.

Barcelona Activa

Cercador: Bcn espais negocis

Eixos Comercials

Fundació Barcelona Comerç

Enquestes del sector comercial

Estudi d’hàbits de compra.