La Verdinada torna a la Vila de Gràcia.

Verdinada petita interior

La Verdinada és un projecte d’activitats que gira al voltant del medi ambient amb l’objectiu de crear consciència iactuar sosteniblement amb el nostre entor. Ja fa 8 anys que els Lluïsos de Gràcia van posar en marxa la primera Verdinada. Des de llavors la iniciativa s’ha anat consolidant cada vegada més i, any rere any, incorpora nous espais d’activitats i associacions de la vila s’hi sumen al projecte.

A la Verdinada hi podrem trobar xerrades sobre sostenibilitat, tallers d’hort urbà, caminades per boscos urbans, conferències, cinefòrum, mercat d’intercanvi de llibres, calçotada ecològica… La Verdinada, una iniciativa posada en marxa fa vuit anys pels Lluïsos de Gràcia, segueix sumant noves associacions i entitats participants a tota la Vila de Gràcia. La Verdinada, que se celebra de l’1 al 24 de març a la vila de Gràcia i enguany  l’Espai Jove La Fontana, els Castellers de la Vila de Gràcia i Depana, organitzadors d’activitats en l’edició passada s’hi sumen aquest 2015 la comissió de festes del carrer Llibertat, el Jardí del silenci i la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA). A més, hi col·laboren activament la colla de diables La Vella de Gràcia, La Fàbrica del Sol, el Banc del Temps de Gràcia, Plataforma Delta Viu, la Fundació de Prevenció de Residus i Consum, Ajudafrica i El Cargol Graciós.

ALGUNES DE LES ACTIVIATS DE LA VERDINADA:

ACTIVITATS ALS LLUÏSOS DE GRÀCIA|

BARCELONA MÀGIC LINE. 1 de març Mobilització ciutadana promoguda per la Fundació Sant Joan de Déu per sensibilitzar i captar fons pels programes d’atenció a les persones en situació vulnerable. La participació es fa a través de les caminades proposades (10 Km, 20 Km, 30 Km i 40 Km) i participem com equip, contribuint al repte esportiu i solidari de la BML.

EL CONSELL DEL DIA. del 2 al 22 de març Cada dia difondrem un consell diferent per millorar els hàbits sostenibles a través del bloc Agenda 21 dels Lluïsos de Gràcia, a les xarxes socials i en els plafons de l’entitat.

EXPOSICIÓ. del 2 al 22 de març “SOS Delta del Llobregat”, cedida per la Plataforma Delta Viu. Exposició fotogràfica per donar a conèixer a la gent de Barcelona i el Baix Llobregat els valors naturals, agrícoles i patrimonials i les amenaces i el potencial del delta del Llobregat.

SORTIDA L’AMAGATALL. Diumenge 8 de març / a les 10h Dins el cicle de sortides de l’Amagatall farem una nova proposta de coneixença de fonts de la serra de Collserola, concretament a la zona de Puig Madrona i les Escletxes.

CINE FÒRUM: Less is more. Dijous 12 de març / a les 19h La Karen, directora i protagonista del film, fa un recorregut per diferents ciutats, entre d’elles, Barcelona, i recorre diferents establiments i propostes sostenibles que les ciutats ofereixen des de consum, alimentació, residus, etc. Presentació a càrrec del director del Festival internacional de cine de medi ambient (FICMA) i taula rodona un cop acabada la projecció. Amb la col·laboració de la Fàbrica del Sol.

ESPAI JOVE LA FONTANA DIMARTS 3 DE MARÇ

Alternatives de consum Les entitats juvenils paguen electricitat, llum, de tant en tant algun càtering… A qui contractar per a que presti aquests serveis? Es pot fer des de l’àmbit de l’economia social i solidària i tenint en compte aspectes com la sostenibilitat, la sobirania dels serveis o la gestió democràtica d’aquests? Per a conèixer exemples concrets, comptarem amb: Som Energia, cooperativa de consum d’energia verda; Eticom Som Connexió, cooperativa de telecomunicacions; i una alternativa de consum basada en la sobirania alimentària.  Elisa Linares, membre del Grup Local de Barcelona de Som Energia.  Bernat Alcolea, membre de l’equip impulsor d’Eticom Som Connexió.  Joana Conill, dinamitzadora d’economies alternatives i facilitadora de grups. Hora: 19h.

SOCIETAT CATALANA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL (SCEA) DISSABTE 14 DE MARÇ ELS OCELLS DE TURULL I EL GÜELL.

En el marc de «la Verdinada» farem un passeig per conèixer i identificar aquests altres veïns. A càrrec de: Pere Alzina. Ornitòleg. Data: 14 de març Horari: de 11.00 a 13.00 Lloc: sortida de l’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull 2, 08023 Barcelona) Activitat gratuïta Organitza: Aula Ambiental Bosc Turull (Societat Catalana d’Educació Ambiental).

Totes les activitats les trobareu a la pàgina dels Lluïsos de Gràcia.