Una plataforma impulsa una campanya per salvar els Cinemes Texas

Foto: David Ramon

Després que aquest passat cap de setmana es fes públic que els anteriors gestors dels Cinemes Texas havien deixat el local, i per tant havien tancat les sales del carrer Bailèn, la Plataforma Salvem Els Texas ha obert diferents perfils a les xarxes socials de, Twitter i Instagram sota una campanya de recollida de firmes per salvar les mítiques sales.

Segons la Plataforma «El Texas sempre ha estat un cinema amb preus populars i pel·lícules en VO subtitulades en català i continguts de qualitat. En un moment en què Gràcia pateix una greu gentrificació, és important reivindicar que no es perdi aquest espai ludicocultural i mantenir-lo com a punt de trobada de la gent del barri de totes les edats. Actualment, a més, la COVID-19 ens obliga a viure amb tantes restriccions que un espai cultural accessible a totes les butxaques és un estímul per als veïns i veïnes. Reivindiquem la cultura i el cinema com a mitjà per a contrarestar la crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint. Davant la situació de bloqueig en què es troba el cinema Texas, demanem a l’Ajuntament que s’involucri per tal de trobar una solució i no perdre aquest estimat i necessari espai cultural del barri de Gràcia».

La web on es pot firmar la petició per salvar els Cinemes Texas és a la plataforma change.org concretament en aquesta pàgina web, a hores d’ara més de 4255 persones ja han signat la petició.