Una parella gracienca es retinguda a l’Aeroport de Reykjavík, vivint el malson del film «La terminal»

Hi ha històries reals que superen la ficció, un personatge Tom Hanks resta atrapat a un aeroport, aquesta és la història de la pel·lícula «La terminal» (2004). Però malauradament aquest argument, per culpa de la burocràcia i els prejudicis, ha esdevingut realitat per a una parella gracienca que volia commemorar les noces de plata a Islàndia.

Segons informa el digital CatDavant, la parella de Gràcia, malgrat acreditar una PCR negativa a la sortida d’Espanya, i fer-se’n una altra a Reykjavík, tenir cita per passar-ne una tercera i haver estat cinc dies de quarantena, el malson arribava en intentar sortir de l’aeroport del país nòrdic. Allà es van assabentar que recentment el govern islandès havia decidit vetar l’entrada als turistes espanyols, per considerar-los d’alt risc, però ni Vueling, la companyia en la qual havien viatjant, ni les autoritats i ni ningú els ho havia comunicat.

Per acabar-ho d’adobar, la majoria de passatgers de l’avió es van poder desplaçar en autobús fins a la capital d’Islàndia sense controls ni problemes excepte set persones, entre les quals es trobava aquesta parella. Ni l’agència de viatges ni el cònsol els han ajudat.

Així doncs després de passar cinc hores a un banc de la terminal de l’aeroport, la policia islandesa va agafar la documentació de la parella i, com si fossin presos comuns, van ser traslladats a un hotel de l’aeroport on encara hi romanen sense rebre cap resposta, per bé que les autoritats nòrdiques els han advertit que segurament seran embarcats en el proper vol a Espanya.