Una APP de realitat virtual ens permet recórrer pels carrers de les Festes de Gràcia des de casa

L’any passat  va néixer l’aplicació Festa Major de Gràcia 360º amb un fet diferenciador, poder recórrer els carrers guarnits en realitat virtual mitjançant imatges de 360º. Enguany l’aplicació s’ha renovat per complet amb un nou disseny i s’han incorporat algunes novetats. La primerad’elles és que d’ara fins que comencin les festes, els usuaris més competitius podran trobar Premis amagats en els recorreguts virtuals de les edicions del 2017 i 2016 seguint les pistes que podran trobar a les xarxes socials.

A més els visitants es podran convertir en jurat votant els tres carrers que més els hi agradin fins al 20 d’agost, dia que es publicaran els resultats, com a incentiu es sortejarà un sopar entre tots els participants. Per tal que els usuaris no es perdin cap acte, l’app disposa d’un filtre de cerca, molt concret que permet buscar en funció de tipologia, lloc i franja horària de les diverses activitats que tindran lloc durant les festes, incloure-les a la seva agenda i compartir-les.

Altres funcionalitats que inclou són: el Mapa de Festes (l’objecte més buscat durant la setmana de festes), notificacions en temps real, resultats dels premis i informació dels espais de festa. Una vegada acabi la festa major, l’app servirà per reviure els guarnits i per consultar les activitats que organitzen les comissions durant l’any. 

Sobre el creador |

L’aplicació va néixer fruit del treball de fi de grau d’un jove enginyer gracienc que fa anys que fora part d’un dels carrers guarnits de les festes, el Pau Tural. En Pau ha perfeccionat aquell projecte
inicial i ha vist en l’aplicació Festa Major de Gràcia 360 l’oportunitat d’unir dues de les seves grans passions: les festes del seu barri i el desenvolupament d’aplicacions mòbils. Assegura que té previst continuar millorant el disseny i les funcionalitats per posicionar-se com l’app de referència i no descarta crear una versió adaptada a altres festes dels barris de Barcelona.