Un mes per gaudir de l’opera amb la 1a edició del Festival Òpera amb Gràcia

Fotografia: Cedida

Des del passat 22 de juny i fins al 25 de juliol Gràcia compta amb una nova proposta musical i artística que pretén apropar l’òpera als més joves i al públic en general. – El Festival Òpera amb Gràcia s’estrena al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, sent una iniciativa personal de Guerassim Voronkov i Krieger Management amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de Mozart, l’Oratori Sant Felip Neri de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona.

El propòsit és desencorsetar aquest gènere, per tal de fer-lo més contemporani i assequible per a tots els públics. Sobretot per la gent jove. Per això, té un esperit col·laboratiu on la prioritat és implicar al barri, a les agrupacions culturals i també donar l’oportunitat a nous talents a donar-se a conèixer.

El festival |

Parlem amb Romina Krieger responsable de Krieger Management que ens explica com sorgeix la idea de crear aquest festival «Nosaltres ja fa anys que fem col·laboracions i produïm òperes de petit format, amb diversos professionals, el Pare Ferran ens va oferir l’espai de l’Oratori de Sant Felip Naeri a Gràcia i van decidir crear una proposta interessant. Des de fa anys estem treballant amb la idea d’apropar el públic i el públic dels diferents barris de la ciutat a l’òpera. Sobretot a la gent més jove, a les famílies, el nostre objectiu és oferir òpera a un preu accessible i també amb un format accessible, amb títols prou coneguts com La Bohème, però en formats reduïts d’una hora si mitja aproximadament».

El festival es va presentar el passat 22 de juny amb un concert i conferència al Centre Cultural Popular La Violeta de Gràcia a càrrec del director d’orquestra, pianista i compositor Guerassim Voronkov, el baríton Juan Carlos Esteve i la soprano i productora Romina Krieger.

Fotografia: Cedida

La programació 2021 |

El festival pròpiament dit va començar el passat 4 de juliol amb un concert entorn de les figues de Mozart, Puccini i Donizetti, on el tenor Facundo Muñoz i la mezzosoprano Kimiyo Nakako van compartir escenari amb alumnes acabats de graduar del Conservatori del Liceu.

El dissabte 10 de juliol, es representarà la Bohème de Puccini, en versió concert, amb la col·laboració del cor de nens de l’Orfeó Badaloní, i el cor del festival Òpera amb Gràcia.

El dissabte 17 de juliol es presenta l’espectacle de nova creació Les dones de Mozart, un viatge a través de les figures femenines de les grans òperes del compositor interpretat per la pianista Olga Kobekina, l’actriu i directora d’escena Maria Voronkova i la soprano Romina Krieger.

I finalment el diumenge 25 de juliol s’estrena l’òpera Don Pasquale en versió escenificada amb un petit conjunt instrumental protagonitzada per la soprano Mireia Dolç, el tenor Jorge Juan Morata i els barítons Juan Carlos Esteve i Joan García Gomà.

Ara el darrer ingredient que falta és el públic i per aquets motiu l’hi pregunto a la Romina quina ha estat la resposta per part del públic “doncs el primer dia vam fer ple, i per a la funció de La Bohème ja no queden places pràticament, així doncs molts contents de la rebuda del públic”.

A més també cal destacar que els concerts se celebren a l’Oratori espai obert, amb totes les mesures de seguretat i higiene que exigeix el departament de Salut, i en un espai on podeu gaudir de la millor òpera en petit format. Podeu saber-ne més i comprar les vostres entrades a través d’aquesta web.