Traca final del Tradicionàrius 2015.

Tradicionàrius punt final COLLES PORTADA

El proper 27 de març de 2015, el Festival Folk Internacional Tradicionàrius tanca un altre cicle de concerts amb la millor música folk de casa i de fora i amb una assistència de públic de més de 10.000 persones. Un festival que enguany ha fet una aposta pels concerts de producció pròpia com Ovidi Popular, 20 anys i Folk Laietà en coproducció amb L’Auditori i amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; que ha volgut donar a conèixer nous grups i músics de Catalunya i l’Estat Espanyol, però també de la resta del territori europeu i llatinoamericà, tants com 11, provinents de Noruega, Argentina, Itàlia, França, Colòmbia, Irlanda…

Una edició que ha ofert als balladors les sessions específiques de Nits de ball folk al Tradicionàrius; que ha col·laborat amb altres sales i festivals de Barcelona i del Territori com el cicle Hamaques, el Garrotxinàrius, el Rubrifolkum o el Festival BarnaSants; i que ha donat l’opció a grups novells i veterans de presentar els seus nous treballs i projectes en una sala de concerts. Un Tradicionàrius que s’ha obert pas cap a nous públics i que fa saber que la música d’arrel està en ple auge amb les 8 presentacions de discos i projectes nous, les joves apostes musicals, la gran assistència de públic durant aquests 3 mesos i els més de 50 concerts programats.

Festa final:

Com cada any, hem preparat una gran festa per acomiadar-nos del Festival. El proper divendres 27 de març, les Colles de Cultura de Gràcia, a les 20.30 h, faran un cercavila itinerant de la Plaça de la Vila al C.A.T. Aquí, es lluiran, i enguany la presentació de cada colla anirà a càrrec dels glosadors Christian Simelio i Albert Vidal de Cor de Carxofa i acompanyats de l’acordió d’Alba Tomàs.

A les 22 h, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries conjuntament amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials ens delectaran amb un espectacle de concert i ball folk. Un combinat explosiu amb el bo i millor de la nostra terra. Encapçalades per dos dels grans grups de l’escena del folk la cobla i la rondalla s’uneixen i es posen al servei del públic que tingui ganes de ballar i també d’escoltar. Les dues formacions posen a l’escenari, junts i per separat, un format de concert i ball que punteja i declama ritmes, melodies i sonoritats pròpies d’un país amb una llarga i extensa tradició musical. Un retrobament (i fins i tot reconciliació) de la cobla amb la jota, d’una manera participada, festiva i essencial.