Tots Sants, recordant els difunts i horaris dels Cementiris.

Fotografia: David Ramon

Com cada any l’1 de novembre vivim una vegada més a la celebració de Tots sants, on es recorden els difunts, i que té com a tradició anar a visitar els avantpassats en els cementiris i un cop allà obsequiar-los amb flors i diversos ornaments florals. Una tradició que té les arrels en el Cristianisme a casa nostra, però que en la majoria de països del món existeix d’una manera o altra, el culte als morts.

Per aquesta raó el servei de Cementiris de Barcelona, posa a punt les instal·lacions una vegada més perquè aquest pròxim 1 de novembre siguin visitables per a les famílies i amics dels difunts. Tots els cementiris de la ciutat estaran oberts de 08.00 a 18.00 hores els dies 28 i 29 d’octubre, 1, 4 i 5 de novembre. Les administracions dels recintes obriran de 08.00 a 15.00 hores durant aquests dies, i el dia de Tots Sants, allargaran l’horari fins a les 18.00 per atendre qualsevol consulta o tràmit.

Reforç al transport públic, direcció Cementiris |

A causa de l’afluència de viatges cap aquestes instal·lacions i fins al dia 1 de novembre Transports Metropolitans de Barcelona posa en marxa un pla per reforçar el servei de les línies d’autobús 21, 102, 103, 104 i 107 que comuniquen amb els cementiris. A més des del dia 21 d’octubre a l’1 de novembre les línies de bus 102 (plaça d’Eivissa – Cementiri de Collserola) i 107 (la línia interior del cementiri de Montjuïc), es reforçaran amb més cotxes.

A partir del 28 d’octubre fins al dia de Tots Sants se sumaran més vehicles a les línies 103 (Montcada i Reixac – Cementiri de Collserola) i 104 (Fabra i Puig – Cementiri de Collserola). Del 23 d’octubre a l’1 de novembre la línia 107 prolongarà el seu horari fins a les 18.00.

Per poder arribar més còmodament al Cementiri de Montjuïc el dia 1 de novembre i hi haurà un servei especial de bus que iniciarà el seu recorregut a la plaça d’Espanya i acabarà el seu trajecte al Cementiri de Montjuïc, i el seu horari de funcionament serà de 08.30 a 18.00 hores.