TOT NADAL 16: Activitats, tallers, fires, tot el que pots fer per aquestes festes a Gràcia.

Immersos en la campanya nadalenca a Gràcia es vesteix de festa per a celebrar aquests dies, amb un munt de propostes tant comercials com culturals i socials. A Gràcia el teixit cultural i social de les entitats, associacions i comerços se sumen a la màgia d’aquestes dates amb un munt d’activitats, tallers, jocs, fires i espectacles per a totes les edats.

El tió és l’element central d’un dels rituals nadalencs més vius i alhora més antics que conservem, els més menuts tindran moltes oportunitats per fer-lo cagar a Gràcia. Els contes de Nadal, els titelles o els espectacles d’animació infantil també són opcions ben entretingudes per la canalla. Els escenaris acolliran l’obra dels Pastorets i els nombrosos concerts de Nadal, així com el tradicional Cant de la Sibil·la, una de les manifestacions culturals musicals més antigues del nostre país, que tornarà a precedir la tradicional Missa del Gall a la Parròquia de Santa Maria de Gràcia.

Durant les festes, també podreu fer un recorregut en família pels carrers de la Vila amb el trenet de Gràcia i veure els llums de Nadal que il·luminen els carrers. Aquest any com a novetat trobareu el Nadalàctic a la Plaça del Sol, la 1a Fira creativa de jocs amb Gràcia amb un munt de propostes d’oci per a infants i joves.

Aquests dies també podreu passejar, triar i remenar entre les fires que se celebren: la fira de productes de proximitat de la Gal·la Placídia, la fira dels comerciants del carrer Bailèn, el Mercat d’Artesans de la Plaça Revolució, la Fira Solidària a la Plaça de la Virreina,  la Fira del Verd a la Plaça del Diamant o la Primera Fira de Reis de Gràcia al Passeig de Sant Joan.

A la Plaça Revolució trobareu la caseta per embolicar aquells regals comprats als comerços de Gràcia. L’embolcall es fa amb papers ecològics i teles reutilitzables elaborades per persones amb discapacitats i en risc d’exclusió social. Comprar als comerços de barri i als mercats de Barcelona és comprar amb valors, responsabilitat social i sostenibilitat.

Els Mercats de Gràcia també se sumen a la festes, alguns faran cagar el tió, es cantaran nadales amb neules i torrons, hi haurà sortejos, el Mercat de l’Abaceria farà un caldo per tots els veïns i veïnes, el Mercat l’Estrella farà un brindis amb pinyates per celebrar l’any nou i els patges reials vindran a recollir cartes. L’Espai Jove La Fontana no para màquines i proposa un munt de tallers pera joves per aprendre i gaudir durant les festes: castells, karaoke, swing, estampació… Feu-hi una ullada! Per cap d’any hi hauran festes a diverses entitats amb música i ball per a totes les edats i, un any més, l’Home dels nassos tornarà a passejar-se el dia 31 de desembre pels carrers de la Vila.

L’any s’estrenarà amb carpes reials a Vallcarca, el Coll i Gran de Gràciaon els nens i nenes podran entregar els seus desitjos i saludar els reis i els seus patges en persona. El dia 4 de gener les Carteres Reials arribaran un any més a Gràcia per realitzar la seva tradicional cercavila. Aquestes dates també són una oportunitat per col·laborar en campanyes solidàries, com la recollida de joguines del Centre Cívic el Coll o la Creu Roja, la recollida d’aliments al Cercle o la Nit solidària al Centre Cívic el Coll que enguany destinarà els seus beneficis a l’ONG de suport als refugiats “Mare Mortum”.

PROGRAMACIÓ NADAL 2016 |

DIMECRES 28 DE DESEMBRE
Taller Joves Crispetes. Cicle de projeccions audiovisuals i debat creat per a adolescents. Lloc: Espai Jove La Fontana
(C. Gran de Gràcia 190 – 192) Hora: 17.30 h Organitza: Espai Jove La Fontana També el 4 de gener.

Taller de fer castells. Tallers oberts i gratuïts perquè els joves s’inicïin en el món casteller. Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 i 192) Hora: de 19 a 20 h Organitza: Espai Jove La Fontana, Dende de Maré, Xiquets de l’EI i Swing Cats.

DIJOUS 29 DE DESEMBRE
Torneig de dards. Vine a passar la tarda a Fontana. Les activitats són obertes i gratuïtes! Lloc: Espai Jove La Fontana
(C. Gran de Gràcia 190 – 192) Hora: 17.30 h Organitza: Espai Jove La Fontana

Últim ball de l’any. Ball amb orquestra, amb refrigeri i alguna sorpresa més! Lloc: Sala d’actes del Centre cívic La Sedeta (C. Sicília, 321) Hora: de 17 a 20 h Preu: 4,5 € Organitza: Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta
Es recomana agafar entrada anticipada. No serveixen els tiquets d’abonament.

Taller de swing. Tallers per iniciar-se a ballar el swing. Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 – 192) Hora: de 19 a 20 h Organitza: Espai Jove La Fontana, Dende de Maré, Xiquets de l’EI i Swing Cats Si esteu interessats envieu un mail a dinamitzacio@lafontana.org abans del 20 de desembre.

DISSABTE 31 DE DESEMBRE
L’Home dels nassos. Un any més, l’Home dels nassos tornarà a passejar-se pels carrers de la Vila. Lloc: Carrers i mercats de la Vila de Gràcia Hora: 10 h Cava i torrons.

Adéu 2016 Brindis al mercat i pinyates amb sorpresa. Lloc: Mercat de l’Estrella (C. Pi i Maragall, 73) Hora: 12 h Organitza: Associació de comerciants del Mercat de l’Estrella.

Sopar i festa de Cap d’Any. Acomiadem l’any amb un sopar i una festa a El Centre per a tota la familia. Lloc: El Centre (C. Ros de Olano, 9) Hora: de 21.30 a 4 h Preu: més informació a www.elcentregracia.cat Organitza: El Centre.

DILLUNS 2 DE GENER
Taller d’estampació. Aprendrem a customitzar un munt de peces diferents. El limit és la teva imaginació. Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 i 192) Hora: d’11 a 13 h Preu: 12 € Organitza: Espai Jove La Fontana També els dies 3 i 4 de gener.

Carpa dels Reis. Els Reis Mags visiten Vallcarca perquè els nens els puguin entregar la carta. Lloc: Avinguda de Vallcarca Hora: Els dies 2 i 4 de gener a la tarda, i el dia 5 de gener al matí Organitza: Associació de comerciants de Vallcarca i Rodalies.

Carpes Reials Presència dels Reis de l’Orient a Gran de Gràcia i recepció de cartes de desitjos. Els reis regalen magdalenes i caramels. Lloc: Carrer Gran de Gràcia Hora: El dia 2 de gener de 17 a 20.30 h, i els dies 3, 4, i 5 de gener d’11 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h Organitza: Eix Gran de Gràcia.

Scaperoom i jocs de taula. Vine a jugar amb nosaltres i a passar la tarda a la Fontana. Les activitats són obertes i gratuïtes! Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 – 192) Hora: 17.30 h Organitza: Espai Jove La Fontana.

DIMARTS 3 DE GENER
Visita del Patge Reial. Porta la teva carta al mercat i saluda al patge en persona. Lloc: Mercat de l’Estrella (C. Pi i Margall, 73) Hora: de 10 a 13 h Organitza: Associació de comerciants del Mercat de l’Estrella També el 4 i 5 de gener.

Torneig de Mario Kart. Vine a passar la tarda a la Fontana. Les activitats són obertes i gratuïtes! Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 i 192) Hora: 17.30 h Organitza: Espai Jove La Fontana.

Sorteig Xec Regal Sorteig del Xec Regal de la campanya de Nadal i degustacions de brou calent, xocolata i crispetes. Lloc: Carrer Mossén Batlle, 2 Hora: de 18 a 19.30 h Organitza: Associació de comerciants de Travessera de Dalt.

DIMECRES 4 DE GENER
Visita dels Reis d’Orient al Barri del Coll. Els nens i nenes del barri poden lliurar-los les seves cartes als Reis d’Orient. Lloc: Centre Cívic El Coll – La Bruguera (C. Aldea, 15) Hora: 18 h Organitza: Comissió de joves del Coll, Esplai Sant Jordi i Agrupament Jaume I del Coll.

Cavalcada de les Carteres Reials Les Carteres Reials arribaran de nou a Gràcia per realitzar la seva tradicional cercavila pels carrers de la Vila. Durant el cercavila, a la Plaça de la Vila, s’hi celebraran tallers infantils. Recorregut: Jardins de Salvador Espriu, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia, Sardenya, Sant Antoni Maria Claret, Tordera, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla, Diluvi i pl. de la Vila. Hora: 18 h Organitza: Fundació de la Festa Major de Gràcia.

DIJOUS 5 DE GENER
Patge Reial. El patge reial visitarà el Mercat de Lesseps per rebre les cartes dels nens. Lloc: Mercat de Lesseps (C. Verdi, 200) Hora: d’11 a 13 h Organitza: Associació de comerciants del Mercat de Lesseps.

DISSABTE 7 DE GENER
Singstar i Just Dance. Vine jugar amb nosaltres a la Fontana. Les activitats són obertes i gratuïtes! Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 – 192) Hora: 17.30 h Organitza: Espai Jove La Fontana.

DIUMENGE 8 DE GENER
Jocs de rol. Vine jugar amb nosaltres a la Fontana. Les activitats són obertes i gratuïtes! Lloc: Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190 – 192) Hora: 17.30 h Organitza: Espai Jove La Fontana.

FIRES DE NADAL |

Mercat d’Artesans. Tallers de demostració dels oficis artesans. Lloc: plaça de la Revolució Hora: de 12 a 22 h Organitza: Associació d´Artesans i Artistes de Gràcia del 17 al 24 de desembre, i del 2 al 5 de gener.

Primera Fira de Reis de Gràcia. Els artesans del barri ompliran el passeig amb 40 paradetes amb un ampli assortit de productes originals i fets a mà, 100% Gràcia: ceràmica, vidre, cuir, joguines de fusta, tèxtil… Lloc: Passeig de sant Joan, entre Travessera de Gràcia i c. Indústria Organitza: Associació d´Artesans de Gràcia. Fins al 5 de gener.