Tot el que cal saber, per a la manifestació de dissabte «No tinc por».

Dissabte 25 d’agost de 2017, a les 18.00 hores Barcelona sortirà al carrer per dir «No tinc por» i mostrar el rebuig dels atemptats comesos el passat dijous 17 d’agost a les Rambles de Barcelona. La manifestació començarà a les sis de la tarda a la cruïlla de la Diagonal amb passeig de Gràcia, fins a la plaça de Catalunya. A l’altura de la Gran Via de les Corts Catalanes hi haurà la capçalera, que estarà ocupada pels Mossos d’Esquadra, membres del servei d’emergències, bombers i representants d’altres cossos que van tenir un paper clau en l’atenció de les víctimes i finalment a la plaça de Catalunya hi haurà un escenari on se celebrarà l’acte final de la marxa.

Acte final de la manifestació |

Després de recórrer els carrers la manifestació arribarà a la plaça Catalunya on hi ha l’escenari on se celebrarà l’acte final, un acte on la música i les paraules seran les protagonistes. L’acte es dividirà en dues parts, la primera, Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi llegiran uns textos especialment escollits per a l’ocasió, amb la col·laboració de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure. En la segona part, Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran «El cant dels ocells».

Com arribar-hi i serveis de transport públics |

Des de l’administració s’ha volgut reforçar el transport públic amb més freqüència de pas tant del metro, tren com el servei de bus, i es recomana als assistents arribar a lloc amb aquests mitjans esmentats anteriorment o a peu, ja que el pas amb vehicle privat estarà restringit en molts carrers del centre de Barcelona des de les 15.00 hores.

Metro TMB

Transports Metropolitans de Barcelona reforçarà un 40% el servei de metro per accedir al centre de la ciutat, cosa que inclou un augment de trens a tota la xarxa de metro.

A partir de les 17.00 hores es recomana evitar les estacions de l’eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3). Com a alternativa recomana dirigir-se cap a les estacions de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat també reforçarà el servei. La línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial a partir del migdia i fins a la finalització de la manifestació. A la línia Llobregat-Anoia els trens circularan en horari de dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens.

Rodalies de Catalunya / Renfe

Renfe també prepara un dispositiu especial de Rodalies per a la manifestació «No tinc por». Circularan 50 trens addicionals durant les hores amb més demanda, de les 14.00 a les 17.00 hores per a l’entrada a Barcelona i de les 19.00 a 22.00 hores per a la sortida de la ciutat. Pel que fa al servei de trens regionals que connecten amb Girona, Lleida i Tarragona, oferiran la seva màxima capacitat de places i de freqüència.

Línies de bus que varien el seu recorregut |

Es preveuen alteracions de recorregut en gairebé una trentena de línies d’autobusos entre les 16.00 i les 21.00 hores. L’actualització de les afectacions es farà a través del compte de Twitter de Transport Metropolitans de Barcelona @TMBinfo.

Recomanacions per als assistents |

Per als assistents a la manifestació es recomana sortir de casa amb prou temps i si és apeu amb calçat adequat i roba còmode a més també cal anar força hidratats, ja que les temperatures s’eran força altes.

Localitzeu les sortides d’emergència i les vies d’evacuació. Seguiu les indicacions dels organitzadors i personal de seguretat.

Si hi aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de trobada per si us separeu o us perdeu. Si hi aneu amb nens, porteu-los a coll o agafats de la mà. Identifiqueu els infants amb les seves dades, nom i telèfon de contacte.

Si hi hagués alguna incidència, féu sempre cas dels serveis d’emergència i dirigiu-vos a zones segures. Recordeu que el número de telèfon d’emergències és el 112.