Torrent de l’Olla. Eix comercial.

En aquesta segona entrega en què anem visitant els diferents eixos comercials de Gràcia, avui ens toca el del Torrent de l’Olla. Un dels carrers més comercials de la vila que recentment ha creat la seva associació comercial de botiguers. Actualment més de 50 comerços associats donen vida i llum amb els seus aparadors, rètols, donant un servei de qualitat i proper. Avui des del TOT els coneixem una mica més a fons.

Fotografia: David Ramon.

El Torrent de l’Olla |

Si ens preguntem d’on ve el nom, podríem trobar diverses explicacions, això sí, totes elles una mica inversemblants. En qualsevol cas aquesta via travessa Gràcia, és sens dubte és una de les vies més importants. És un carrer d’estructura estreta, amb força trànsit per parts dels vehicles i també dels vianants, que de mica en mica s’ha anat omplint de comerços i botigues, donant vida i convertint l’espai en una de les tres vies més importants de la vila. Aquest fet ha comportat la necessitat de crear una associació comercial per tal de poder agrupar tots els comerços que formen aquesta via, i d’aquesta manera dotar-los de diverses eines per fer-los més visibles . Al mateix temps, s’han dut a terme diverses propostes per convertir el carrer en una via amb més força mitjançant la unió dels comerços.

Fotografia: David Ramon.

L’associació |

El passat mes de juliol va néixer a la Vila de Gràcia Eix Torrent, l’Associació de Comerciants del Carrer Torrent de l’Olla. L’Associació es va constituir amb la Junta formada per Ramón Cubells Ribes, President; Míriam Camarillas Marimón, Vicepresidenta; Zuriñe Ramos Elezgarai, Secretària; Manuel Rodríguez Rodríguez, Tresorer; i Maria Dolors Just Durendez, com a vocal. En l’actualitat el nombre d’associats ascendeix a 50. Per associar-se a Eix Torrent, els comerços del carrer Torrent de l’Olla interessats només han de contactar l’Associació, facilitar les seves dades, i contribuir amb un pagament mensual. El passat 21 de juliol l’Associació va reunir-se per primera vegada en assemblea amb els seus socis i possibles interessats, per informar-los de les accions que pretén dur a terme l’Associació, les accions ja realitzades i les previsions de futur.

Fotografia: David Ramon.

Els reptes |

L’associació treballa en la creació d’un mapa imprès de Torrent de l’Olla amb un directori dels comerços associats. Donar-se a conèixer a través de la publicitat del carrer com a eix de comerç, divers i únic. Ideació, creació i establiment d’estratègies que generin nous compradors, catalans i estrangers. Aconseguir ajuts públics per a la dinamització del comerç com l’enllumenat de Nadal, el trenet… i participar en diverses activitats per reactivar el comerç com per exemple el Dia del Comerç, la Nit Lila… Cal esmentar que el passat 26 de novembre l’entitat va fer la seva jornada de comerç al carrer amb diverses activitats com la mostra d’artesania o d’oficis, i diverses activitats i tallers per als més menuts de la casa.