Torna Pippi Langstrump al Jove Teatre Regina.

Pippi Langstrum al JTR PORTADA

Apartir del  21 de Març al 3 d’Abril, en la programació familiar, del Jove Teatre Regina, torna el musical clàssic de la Cia. Lazzigags “Pippi Langstrump”. Aquest Espectacle va ser estrenat per la Cia Lazzigags fa 10 anys i ara ho celebraran amb una funció especial el dilluns 30 de Març a les 18 h. , on participaran tots els actors que al llarg d’aquests anys han interpretat els diferents papers. I amb pastís i refrigeri inclosos.

L’obra està dirigida per Teresa Devant i portada a escena per Lazzigags Produccions, que és una cooperativa teatral amb dues activitats principals: l’ensenyament de teatre a les escoles i la producció de muntatges teatrals destinats a un públic familiar i a un públic adult.

Pippi Lansgtrum:

Pippi Langstrump és una nena de 9 anys que viu sola, amb l’única companyia de dos animals: un cavall i un mico, anomenat Sr. Nilsson. Ella parla sovint de la seva mare que l’està veient des del cel, i del seu pare, que és un pirata que viu als mars del Sud, i que un dia ha de venir a buscar-la. Pippi és independent, caòtica i amb una gran imaginació. Té dos gran amics, Tommy i Annika, i amb ells viu les seves aventures: La visita a l’escola, on Tommy i Annika hi assisteixen regularment; l’escapada d’uns lladres que pretenen prendre-li les monedes d’or que Pippi guarda; o els tripijocs amb una assistenta social i amb un parell de policies força babaus. L’assistenta no aconseguirà que Pippi canviï la seva independència per la “seguretat” d’una institució i els policies tampoc no se’n sortiran quan pretenguin que la noia respecti escrupolosament la llei.

A l’escola Pippi hi ocasiona un gran enrenou, doncs tot ho qüestiona i contesta a la mestra, que troba que no té gaire bons modals i que és una mentidera. Finalment apareix el seu pare, al front d’un vaixell i li proposa de salpar amb ell i la seva tripulació. Però Pippi està molt disgustada perquè ella no té vacances com els seus amics, de manera que ha de decidir entre quedar-se amb Tommy i Annika, i així gaudir amb les vacances que tenen tots els escolars, o bé marxar amb el seu pare.

L’autora:

Astrid Lindgren és la màxima exponent d’una generació d’autors que emergeix a Suècia a partir de l’any 1945, i que trenca amb les convencions i les regles morals que fins aquell moment han dominat la literatura per a nens i joves. Astrid Lindgren també va escriure per a adults i va ser proposada per a rebre el Premi Nobel en diverses ocasions, tot i que no li van concedir. Va obtenir el Premi Right Livelihood pel seu compromís en defensa dels drets dels infants i dels animals, i la Svenska Akademin li va donar el Guld Priset. Va morir a Estocolm l’any 2002 on havia treballat la major part de la seva vida, als 95 anys. Havia venut més de 130 milions de llibres per tot el món. 

Les funcions de la “Pippi” es fan els dies:

  • Dissabte 21 a les 18 h.
  • Diumenge 22 a les 12 h.
  • Dissabte 28 18 h.
  • Diumenge 29 també a les 18 h.