Torna la Plaça del Folk del C.A.T. per la Festa Major de Gràcia.

la troba

El C.A.T. torna a programar l’espai de la plaça del Sol, del 15 al 21 d’agost, en el marc de les emblemàtiques Festes de Gràcia. Per aquesta onzena edició: tindrem folk, rumba, 25 anys de Gato Pérez i moltes més sorpreses.

Des de l’any 2005, el C.A.T. rep l’encàrrec del Districte de Gràcia per programar un dels espais significatius dins de la Festa Major de Gràcia, la plaça del Sol. La proposta d’enguany per la Plaça del Folk 2015 tindrà una marcada presència rumbera, però sobretot, els grups de folk més actuals del moment i la presentació dels seus projectes.

El tret de sortida el donaran el 15 d’agost els Derrumband amb un homenatge a Gato Pérez i la presentació del seu últim disc Los amigos de siempre un concert en col·laboració amb FORCAT, però abans que comencin podreu veure el documental “Trossos” de TV3 dedicat a Gato Pérez del 14 de novembre del 1986. El 16, els RIU presentaran el seu últim disc Abans tot això eren camps que vol revitalitzar la música popular dels Països Catalans; el 17 dedicarem la nit als balladors de folk i a tothom qui s’hi vulgui sumar amb la Nit de Ball Folk de la mà de La Cobleta de la copeta i els Morena amb el seu espectacle Tradipatxanga summer tour.

Els Ítaca Band, un dels grups revelació del moment, ens presentaran el seu disc Temerario el 18, i el 19, una nit molt especial Gràcia l’Independent, 15 anys! en què celebrarem l’aniversari del setmanari l’Independent de Gràcia amb dos concerts excepcionals NEWCAT_Ètnic i l’Orquestrina Trama. La Troba-Kung-Fú i el seu espectacleGalàctic Mariatxis Tour seran els encarregats d’amenitzar la nit del 20 d’agost amb la seva vibrant posada en escena. I els graciencs Arrels de Gràcia / Ximenis posaran punt i final a una setmana de concerts amb el seu espectacle rumberu, un concert en col·laboració amb FORCAT i el Taller de Músics.

Completen la programació de la Plaça del Folk 2015 el grup de percussió Kabum i els punxa discos DJ Mussol, PD MiStu i PD Txarly Brown.