Teresa Vergés presenta aquest dissabte a l’Envelat un conte dedicat a la Festa Major de Gràcia, «El somni de l’Estel».

 

Fotografia: Teresa Vergés.

En el número 02 del TOT publicat el passat nadal, parlàvem amb la Teresa Vergés sobre l’edició del primer llibre de contes per a infants partir de sis anys, de la sèrie «Amigues espacials», titulat «El somni de l’Estel» (Serial Ediciones 2016), un conte on la seva protagonista s’endinsa en els carrers de Gràcia guarnits per a la Festa Major. I enguany coincidint amb el Bicentenari, es fa la presentació del llibre, aquest dissabte que ve. Aquest conte és escrit i presentat per Teresa Vergés, incorpora codis QR de diferents entitats de cultura popular de Gràcia i altres curiositats.

La presentació, serà a l’envelat, aquest dissabte 10 de juny de 2017, i començarà a les 11.00 hores i a partir de les 12.00 hores es farà una activitat de dibuix pels infants. També hi ha previst un taller a càrrec dels Castellers de la Vila de Gràcia. Aquesta activitat està pensada pels infants i tots els pares, mares, avis, àvies… que els vulguin acompanyar, ja que és un conte del qual tots en gaudiran mentre comparteixen les seves pròpies vivències de la Festa. Els menuts que hi participin rebran un petit obsequi. Si voleu saber-ne més, podeu llegir l’entrevista de la Teresa Vergés publicada al TOT, podeu fer-ho en aquest enllaç.

Divendres 16 de juny de 2017:

De les 20.00 hores a les 21.00 hores, lectura dramatitzada de poemes i relats, molts d’ells guardonats en el certamen Literari Vila de Gràcia, amb temàtica Festa Major.

Es clourà la lectura amb un relat en homenatge a la gent que any rere any lluiten per mantenir viva la nostra Festa més emblemàtica: «Petit homenatge als «fabricants» de miracles» Els responsables de l’activitat ens sentiríem molt honorats de poder comptar amb la presència d’integrants de les diferents Comissions de Festes per a retre aquest petit homenatge.

De les 21.00 hores a les 22.00 hores col·loqui-xerrada amb la participació de diferents persones especialment involucrades en la tasca del guarniment dels carrers i preservació de la Festa Major. És una activitat oberta a tots els públics. L’acte anirà a càrrec d’Enric Sunyol i Teresa Vergés, que també faran de moderadors en el col·loqui.

Dissabte 17 de juny de 2017:

De les 11.00 hores a les 12.00 hores lectura dramatitzada de contes i relats, molts d’ells guardonats en el certamen Literari Vila de Gràcia, amb temàtica Festa Major. S’han triat continguts especialment adients pels infants.

De les 12.00 hores a les 13.00 hores, activitat de dibuix creatiu, en la que els nens i nenes podran representar els «personatges» dels contes i els relats que més els hagin agradat més. També es presentarà el segon conte de la col·lecció. És un conte que… «parla«. Els infants que hi participin rebran un petit obsequi. L’acte anirà a càrrec de Teresa Vergés, amb la col·laboració d’Enric Sunyol.