Temps de Gràcia | Teresa Vergés «aquests mesos han estat productius, m’he pogut centrar en la creació»

Seguim amb els testimonis del reportatge Temps de Gràcia (un any d’històries personals) que podeu llegir a la revista en paper TOT GRÀCIA 12 i ara en digital, on ens relaten diversos protagonistes com han viscut aquest 2020 des de l’àmbit professional i personal.

El confinament rimer amb desconcert i potser un punt d’incredulitat. Després, amb molta preocupació en comprovar l’abast de la malaltia i finalment assumint que s’estava lluitant contra un enemic amb moltes cares diferents i desconegudes, amb el qual ens havíem d’anar adaptant segons l’evolució. Durant tot aquest temps ens hem anat organitzant segons les mesures necessàries, per sort a casa som dos i això ens permet poder combinar les sortides per les coses necessàries.

En el meu cas aquests mesos han estat productius, perquè m’he pogut centrar en la creació i no en l’exhibició. A més, com a persona de risc amb la normativa de mobilitat reduïda, si no hagués tingut la possibilitat d’invertir el temps i les inquietuds amb idees que m’il·lusionessin, m’ho hauria passat molt malament. Sobre la nova normalitat, crec que podem desenvolupar la nostra activitat des de casa gràcies a la tecnologia; tot i que ser un camp que no m’apassiona massa ens hi hem hagut d’adaptar i val a dir que és una eina que ens ha facilitat molt la vida.

Ara bé, en l’àmbit personal està sent molt dur el distanciament amb les persones que estimes, especialment amb els petits que creixen de pressa i dels quals ens perdem moltes de les seves vivències vitals.

Sobre nous projectes; N’ha sorgit algun. Pensem, però, que en aquests moments és difícil materialitzar-los perquè estem tots a l’expectativa de l’evolució de la Covid i assumir compromisos, especialment de dates, es fa molt complicat pels organitzadors. Tinguem en compte que el mateix públic està agafant la dinàmica de decidir les seves possibles activitats sobre la marxa, ja que és difícil fer previsions pel fet que la normativa sanitària va canviant; a vegades d’un dia per l’altre, segons les circumstàncies; i s’està centrant en el dia a dia.

Temps de Gràcia (un any d’històries personals)

Jéssica de PQNO Emprenedora
Tersa Vergés Creadora
Carme Duara Cap d’Infermeria
Les Contrabandistes Emprenedors
Mister Andreu Il·lustrador
Rosa Arrazola Escritora