Temps de Gràcia | Carme Daura «a la infermeria, a banda de ser professionals, som un sector molt vocacional»

Tercera entrega de la col·lecció Temps de Gràcia (un any d’històries personals) que podeu llegir a la revista en paper TOT GRÀCIA 12 i ara en digital, on ens relaten diversos protagonistes com han viscut aquest 2020 des de l’àmbit professional i personal. Avui ens endinsem en un dels sectors que més van patir a l’inici de la pandèmia i que encara avui segueixen patint, falta de material, de personal… estem parlant dels sanitaris que ho han donat tot, perquè tal com ens explica la protagonista d’avui, ser sanitari és una vocació.

Carme Duara | Cap d’Àrea d’Infermeria 

Del confinament gairebé no me’n vaig donar compte, encara que sembli mentida. Jo em passava moltes hores a la feina, sortia de casa al voltant de les set del matí i ja no hi tornava gairebé fins a les set de la tarda. També havia de treballar molts caps de setmana.

El confinament el vaig viure agraïda pel fet que la població es quedés a casa, perquè en l’àmbit laboral i hospitalari era francament molt trist el que havíem de veure. Durant aquells dies la meva parella va haver de passar la Covid-19 a casa i, per tant, va haver d’estar aïllat igual que el meu fill adolescent en una altra habitació, a més jo m’encarregava de les compres i tota la cosa relacionada amb la llar.

A la feina al principi ho vam viure amb por, perquè tot era desconegut, teníem poc coneixement del que estava passant, amb canvis, materials que no arribaven… però sí que hi havia molt d’entusiasme, i moltes ganes de tirar endavant. En canvi, després de tots aquests mesos et diria que aquell entusiasme no el tenim, estem cansats, derrotats, decebuts per la població en general i decebuts pels polítics. Ara encara ens falten professionals d’infermeria.

Els qui treballem a la infermeria, a banda de ser professionals, som un sector molt vocacional i ens costa molt fer vagues. Perquè hi ha responsabilitat d’unes cures a unes persones i si no hi som nosaltres, ningú les farà.

Temps de Gràcia (un any d’històries personals)

Jéssica de PQNO Emprenedora
Tersa Vergés Creadora
Carme Duara Cap d’Infermeria
Les Contrabandistes Emprenedors
Mister Andreu Il·lustrador
Rosa Arrazola Escritora