Tantra: què és i on el puc practicar?

TantraEl tantra és una de les variades tradicions orientals que ensenyen a utilitzar el desig sexual amb el propòsit de desenvolupar l’esperit i com a camí cap a la realització. De tantra, n’existeixen variants hindús, budistes, jainistes i bönpo i en els darrers temps aquesta pràctica s’ha estès per territori occidental. I també ha arribat al nostre barri.

El tantra integra la sexualitat, l’amor i l’espiritualitat com aspectes d’una mateixa energia: abraça la vida en totes les seves manifestacions, vivint tot com un aspecte d’allò diví i explorant tota la gamma d’expressions d’energia en l’ésser humà. El tantra es basa en la polaritat Shiva – Shakti (consciència versus energia; masculí versus femení) per explicar la vida i la naturalesa humana i ens ensenya com treballar aquesta polaritat i energia per a transformar-la en amor, compassió i consciència. Aquesta pràctica concep que la unió sexual de l’home i la dona és sagrada i és la porta a l’experiència mística de la unió amb el Tot.

Malauradament, sovint la moda del sexe tàntric ha fet que se’n parli només centrant-se en la temuda frase «sexe sense ejaculació», quan en realitat és un conjunt de tècniques i quasi, diríem, una filosofia de vida que prima i revaloritza el camí del plaer entre dues persones sense haver de fixar-se una meta en concret, es digui ejaculació o orgasme.

Algunes de les tècniques tàntriques més conegudes són el Mula Bandha, un preliminar basat en contraure i relaxar l’anus i la uretra per preparar-nos pel coit; o els massatges lingam i yoni, per estimular el penis i testicles i tota la zona vaginal, sense l’objectiu d’arribar a l’orgasme.

Us pica la curiositat per saber-ne més?

Us deixem algunes referències claus:

DVD «El Tantra. Taller erótico para parejas»: està presentat per la Dra. Patti Britton, terapeuta sexual i coach i és un vídeo de la col·lecció editada per l’Alexander Institute. Durant dues hores s’explora l’actitud, emocions, sentits, tècniques i pràctiques que han d’adoptar els amants.

«Sexo y tantra», d’Alicia Gallotti. Aquesta especialista en sexualitat i autora internacionalment reconeguda, recrea i adapta per Occident les tècniques sexuals del tantra. És un llibre molt pràctic, amb explícites il·lustracions i escrit amb un llenguatge clar i directe.

«El arte del tantra», de Guillermo Ferrara. Aquest argentí ubicat a Barcelona des de fa molts anys porta 11 edicions d’aquest clàssic text tàntric. El llibre inclou més de 100 exercicis energètics i meditació, que serveixen per augmentar el desig o tècniques per accedir a un millor orgasme o controlar l’ejaculació.

Ara bé, si preferiu el contacte humà, també podeu apropar-vos a algun dels centres i espais que ofereixen formació i experiències tàntriques. Al barri també en tenim. Alguns centres a tenir en compte:

amantis Gràcia: botiga eròtica situada a Torrent de l’Olla amb Astúries, és també un espai de sexualitat on realitzen tot sovint xerrades, tallers i activitats relacionades amb la sexualitat i l’erotisme, i entre elles, moltes relacionades amb el món del tantra. Més informació: bcn@amantis.net.

Centre Kathmandu: centre en funcionament des de 1978, amb instal·lacions a Gràcia, hi podràs trobar massatges tàntrics, meditació, ioga, tallers i formació tàntrica. També imparteixen sexologia tàntrica i asseguren poder ajudar en temes com l’ejaculació precoç, la disfunció erèctil o l’anorgàsmia mitjançant mètodes tàntrics i taoistes com la focalització, l’estimulació i diversos exercicis. Més informació: msjtantrico@aim.com.

Masaje Tantra Barcelona: situat a Travessera de Gràcia amb Gran de Gràcia, aquest centre és confundador de l’Associació Mundial de Tantra amb seu a Mumbay. Tenen 34 anys d’experiència a Barcelona i realitzen massatges tàntrics, tallers i ioga tàntric. Més informació: tantrmassatge@gmail.com.

Bon tantra i millor sexe i esperit!

Per Marta Molas, d’amantis.net