Sopa de Cabra, Cafès literaris i alimentació els plats forts de la programació de maig de la CASA SEAT

A les portes d’estrenar un nou mes el de maig, la CASA SEAT ja ha fet públic els actes i les diferents programacions per aquests pròxims dies, hi ha música, literatura i temps per parlar de la dieta mediterrània i d’una dieta sana.

Música |

Una de les primeres cites serà el concert que Marco Mezquida, Premi de la Ciutat de Barcelona en 2019 i diversos premis Enderrock a millor disc de l’any, entre altres guardons, oferirà el dissabte 8 de maig. Amb el nom de «La volta al món en 88 tecles», aquest concert inèdit s’inspirarà en el llibre d’Italo Calvino «Les Ciutats Invisibles», una col·lecció de descripcions de ciutats fantàstiques que són explicades pel viatger Marco Polo al rei dels tàrtars Kublai Kan. A través de la improvisació i partint de les ciutats narrades per l’escriptor italià, el pianista establirà un relat musical en directe que permetrà al públic viatjar a través de la música per ciutats tant fantàstiques com reals.

Dilluns 10 de maig els fans de Sopa de Cabra podrà celebrar el 30è aniversari del disc «Ben Endins», l’emblemàtic disc gravat en directe a la sala Zeleste (actual Razzmatazz) que contenia els primers grans èxits del grup. Tres dècades més tard, el disc s’ha convertit en el més reeixit de la història del rock català, amb més de 300.000 còpies venudes. El grup conversarà al costat del periodista Antoni Bassas en un esdeveniment obert al públic que permetrà a fans i amants de la música recordar aquells anys i celebrar la música en un any especialment dur per a la indústria.

Literatura |

Per altre banda continuen els Cafès Literaris de CASA SEAT, unes trobades al costat de grans escriptors en col·laboració amb el Màster en Creació Literària de la UPF-BSM i presentats pel crític cultural Jorge Carrión. El 6 de maig visitarà l’auditori de CASA SEAT l’escriptora Mónica Ojeda, autora de novel·les com a «Nefand» i «La desfiguració Silva» (Premi Alba Narrativa 2014) i de poemaris com «El cicle de les pedres» (Premi Nacional de Poesia Desembarcament 2015). El 21 de maig l’autora convidada serà Alicia Kopf, qui ha publicat èxits com «Maneres de (no) entrar a casa» i novel·les com «Germà de gel».

Més propostes |

El divendres 7 de maig, tindrà lloc una nova sessió de TEDxBarcelona Saló. La ponència serà a càrrec de Gemma Galdón, investigadora especialitzada en polítiques públiques i l’impacte ètic de la tecnologia, qui proposarà un debat sobre els algorismes i la seva influència, a vegades vetllada, en la nostra vida diària.

El 12 de maig, ESADE Creapolis dinamitzarà un debat i un posterior taller al costat d’experts en micromobilitat i transformació digital amb la finalitat de co-crear al costat dels assistents nous projectes de mobilitat adaptats a un ecosistema urbà en plena transformació.

El 18 de maig els doctors Josep Tabernero, Arcadi Navarro i Valentín Fuster parlaran sobre la dieta mediterrània i l’alimentació saludable en el cicle «Xerrades amb propòsit» d’Ametller Origen. Durant el mes, grans mestres com Max Colombo i Christian Escribà compartiran les seves receptes a través de showcookings exclusius.

A la web de www.casa.seat es poden reservar les entrades gratuïtes per a les activitats que oferirà l’espai aquest mes de maig.