“Sol, solet, vinam a veurer” la nova campanya de la Casa Vicens d’aquest estiu 2021

Ja som de ple a l’estiu i la Casa Vicens ha volgut celebrar-ho amb la campanya titulada “Sol, solet, vinam a veurer”. Cal recordar que la primera casa de Gaudí, va ser construïda com a casa d’estiueig a la Vila de Gràcia, per aquest motiu aquest estiu es posa en marxa la campanya sota títol “Sol, solet, vinam a veurer” tal com l’arquitecteva escriure a la tribuna de la casa. L’expressió, escrita al 1885 per Gaudí, és una picada d’ullet a una popular cançó infantil catalana “Sol, solet, vine’m a veure” que fa referència al sol que il·lumina als matins el vessant sud de la casa, on s’ubica aquesta frase, a diferència dels altres dos vessants de la tribuna, amb al·lusions a l’ombra de l’estiu o a la calor de la llar familiar.

Els orígens de la frase |

L’objectiu de la campanya és seguir mostrant la capacitat creativa de Gaudí a l’hora de dissenyar la seva casa-manifest, tenint present en aquesta ocasió, la llum del sol per tal de decorar la tribuna situada al jardí. Per altre banda un altre dels eixos de la campanya és el retorn als orígens, en aquest cas a nivell lingüístic, ja que al 1913, és a dir, 28 anys després de la construcció de la Casa Vicens, es van definir les normes ortogràfiques del català, tal com avui les coneixem. Entre aquestes normes es va establir la manera correcta d’escriure el pronom feble de la primera persona del singular de l’imperatiu del verb venir. Es va determinar que aquest seria “vine’m” en comptes del “vinam” tal i com  va escriure Gaudí a l’any 1885.

Així doncs per gaudir d’aquesta nova campanya i amb l’arribada de l’estiu la Casa Vicens ofereix un horari estable, obrint tots els dies de la setmana i oferint diferents opcions de visita, des de visites lliures amb audioguia, a visites guiades en català, castellà o anglès o visites que inclouen una peça de rebosteria en format take away de l’Escola d’Hosteleria de Hofmann.

Concerts i exposicions per aquest estiu |

A banda de la campanya esmentada anteriorment la Casa Vicens també manté durant tot l’estiu l’exposició temporal “Incert Equilibri” de l’artista Txemi Basualto que estrena una nova instal·lació escultòrica de quatre peces realitzades amb fusta i paper, amb el suport de la Itziar Luna. Aquestes instal·lacions actuen com a barreres orgàniques i guien al visitant en la seva visita per

Casa Vicens. La instal·lació Paseo, situada en el dormitori principal de la casa, es podrà visitar fins al 31 d’octubre, així com l’exposició situada a la sala d’exposicions temporals. L’exposició “Incert Equilibri” compta amb el suport de Sequra.

En el marc d’aquesta exposició, la Casa Vicens ofereix dos concerts de l’artista sonor Perdi Rominguer, col·laborador habitual de les creacions de l’artista Txemy i del conegut dj alemany Martin Gretchsmann. Una obra plena d’elements naïfs, instruments infantils i ambients cristal·lins, carregats d’electrònica contemporània. Aquesta fusió, es podrà contemplar de forma exclusiva a Casa Vicens el 10 de juliol i el 18 de setembre, les entrades ja estan disponibles a la seva pàgina web.