S’instal·len dos semàfors als carrers Torrent del Remei i Farigola per millorar la seguretat viaria a l’entorn escolar.

El Districte de Gràcia ha posat en marxa, aquesta setmana, dos semàfors als carrers Torrent del Remei i Farigola amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat viària, a causa de la proximitat de dos passos de vianants situats en entorns escolars: un davant de l’escola Farigola i l’altre davant de l’escola Montseny. Els dos semàfors compten amb polsador per vianants i amb sistema d’invidents incorporat.

Aquesta iniciativa està emmarcada en les accions per a millorar els Camins Escolars de les escoles Farigola i Montseny, al barri de Vallcarca i els Penitents. En el procés de treball dels Camins Escolars de tots dos centres educatius s’havia demanat algun tipus d’actuació que regulés el trànsit de vehicles en aquests carrers, que malgrat que tenen la velocitat limitada a 30 km/h, tot sovint es generaven situacions de perill per la velocitat dels vehicles que hi transiten.

A més, l’escola Farigola, està situada al carrer Farigola, i té la pista esportiva a l’altra banda del carrer, un fet que obliga els seus alumnes a creuar diàriament diverses vegades aquest carrer, que en aquest tram és de doble sentit, i per on hi passa una línia de bus (87) en tots dos sentits.

Per la seva banda, l’escola Montseny, situada al carrer Torrent del Remei, és un carrer de voreres estretes, per on accedeixen tots els alumnes de l’escola. Té la circulació de baixada i també hi passa el bus. En el cas del semàfor del carrer Farigola, aquest s’ubica en una intersecció amb passos de vianants zebrats enfront del CEIP Escola La Farigola de Vallcarca, situada al carrer de Sant Camil 29. En el cas del semàfor del carrer Montseny, s’ubica a la intersecció del carrer Torrent del Remei amb el camí d’accés de serveis de l’escola pública Montseny.

Els semàfors sempre estaran de forma primordial en fase A, és a dir que els cotxes tindran color ambre intermitent i semàfor per a vianants apagat. Quan els vianants vulguin travessar la via, hauran de prémer el botó, executant la fase B que indicarà que el semàfor per als vehicles es posarà en vermell i semàfor de vianants verd, permeten el pas aquests.