S’inicien les obres del nou Hospital Evangèlic

Aquest proper de 17 de juny de 2021, hi haurà l’acte oficial de col·locació de la primera pedra del nou edifici que albergarà el renovat Hospital Evangèlic al districte de Sant Martí. Tot i aquest acte simbòlic, ja fa dies que les obres de construcció del nou complex sanitari han començat. Així doncs d’aquí a uns mesos l’històric edifici de l’Hospital Evangèlic de Gràcia, ubicat al carrer de les Camèlies es traslladarà en aquesta nova seu ubicada a la zona del 22@, concretament al carrer Ciutat de Granada, 108-110.

El nou Hospital Evangèlic |

El nou edifici que acollirà el nou centre tindrà més de 10.000 m² amb 190 llits, i adjunt un espai ambulatori ampli. Estarà principalment destinat a persones amb patologies cròniques complexes, necessitats de rehabilitació intensiva, control clínic continu, necessitats neurològiques i psicogeriàtriques o amb necessitats d’acompanyament a final de vida. El nou Hospital mantindrà els valors lligats a la institució i la seva manera d’entendre l’assistència sanitària, basada en la cura holística i on persones cuiden de persones.

Pel projecte del nou edifici s’ha comptat amb l’estudi PMMT Arquitectura, una empresa amb un llarg currículum pel que fa a l’arquitectura hospitalària. El projecte de l’Hospital s’ha construït en diàleg amb els parcs de l’interior de l’illa i de la plaça Dolors Piera. Un edifici innovador i respectuós amb la història, que conserva la façana de l’anterior construcció, unes antigues cotxeres de TMB. També s’ha volgut que l’edifici fos lluminós, això s’aconsegueix a través d’una il·luminació natural gràcies a les dues terrasses, la coberta i la disposició contraposada dels llits a les habitacions, són els elements clau que humanitzen el projecte i fan de l’Hospital un espai saludable que afavoreix la recuperació.

Ell procés de disseny de les habitacions s’ha dut a terme amb la participació dels mateixos pacients i professionals assistencials (metges, infermeria i auxiliars), a través d’enquestes i proves sobre l’espai representat a proporció real i en realitat virtual. Tenint en compte les seves aportacions i la simbiosi entre PMMT i el Nhe, s’ha elaborat un estudi qualitatiu que ha servit de base pel disseny innovador de les habitacions del nou edifici.