Sílvia Bailén «No et posis al cos res que no et puguis menjar»

Végere és el primer centre d´estètica de Barcelona que utilitza productes vegans. El centre neix fruit de les necessitats sorgides per una demanda cada cop més comprometida amb el respecte als animals també a l’àmbit de la bellesa. Així, Végere ofereix serveis de tractaments facials, corporals, manicures vegans, depilació amb fil, depilació amb sucre i maquillatge natural, sempre amb productes naturals i elaborats al moment segons les necessitats de cada client. Ara obre botiga a Gràcia, al carrer Ramon i Cajal 32. L’equip està format per la Maite, la Cristina, la Nur i avui parlem amb la seva responsable del projecte Sílvia Bailén.

Com sorgeix la idea de crear i posar en marxa Végere?
Doncs jo tenia experiència als centres d’estètica de tota la vida i també havia treballat al món de la medicina estètica des de la vessant de la comunicació i detecté que la majoria de centres no donaven cap oferta de valor que és diferent de la competència . Jo també estava fent un canvi de mentalitat i de fet mai no m’havien agradat gaire els estereotips del món de l’estètica i tampoc era el que volia. Així que decidí proposar al meu cap fer una cosa diferent que no existia a Barcelona i amb una oferta de valors important per a un públic cada cop més conscienciat amb el maltractament animal. Estem habituats a associar el veganisme amb el sector alimentari, però també volíem portar-ho a altres sectors com a l’estètic, i no fer-ho a costa del patiment dels animals. El sector de l’estètica i la cosmètica està molt lligat al patiment animal, nosaltres apostem per un concepte de bellesa respecte tant als animals com al nostre cos.

Així, doncs, la inquietud personal et posarà a treballar a la idea?
Doncs sí i tindrem la sort que a Sergi, el nostre cap, confiarà amb el projecte que avui dia és Végere.

I ara ja us podeu visitar, el primer centre d’estètica vegana de Barcelona està ubicat al carrer Ramon i Cajal 32. Teniu referències d’altres centres a l’hora de crear el projecte?
Doncs m’he estat documentant i la veritat és que no he trobat gaire informació, sí que als Estats Units trobés un Spa vegà. Hem intentat convertir Végere en un espai amb uns serveis i uns preus per a tothom. Som al barri de Gràcia, un barri jove i dinàmic i també un barri on es mou l’ambient que ens agrada: botigues d’alimentació, restaurants vegans… Creiem que era aquí on Végere havia de ser.

A diferència d’altres centres vosaltres treballeu amb productes naturals i vegans, lliures d’ingredients sintètics i molts provinents d’extractes de plantes i olis vegetals?
Exacte, és a dir a Végere diferenciem els productes en dues modalitats: els que fem servir en cabina: olis essencials, sals, fangs, és a dir tot producte natural. I el producte de venda a diferents línies com les artesanes, orgàniques (ho són totes), ecològiques (gairebé totes) i sobretot el que podem destacar és que totes aquestes línies tenen el segell vegà. I aquesta és la diferència amb l’estètica natural, la nostra prioritat era aquesta, tenir aquest segell i per tant que fossin productes el més orgànics i ecològics possibles, ja que un dels nostres lemes és “no et posis al cos res que no et puguis menjar”.

Entre els vostres serveis oferiu una carta amb què anomeneu els “Rituals”. En què consisteixen?
Doncs els rituals tenen una part de massatge, però alhora són tractaments i cadascú té una finalitat: l’anticel·lulític, l’il·luminador o el descontracturant, que seria el que la gent enten més com a massatge i després tenim un ritual corporal que és una experiència holística, que és per despertar els sentits i és el que més recomano. És gairebé una experiència mística, jo l’he provat i el recomano. També oferim els tractaments facials, com per exemple la neteja de cutis, el regulador de greixos, antiacne i el maquillatge mineral i artesà.Aquest tipus de maquillatge és un revolució perquè promou la creació de síntesi de col·lagen, activa la circulació, és antioxidant, i crea a la pell una capa per a la protecció solar.

Per l’estiu també teniu productes per a la protecció de la pell?
Doncs sí, de fet també tenim crema de protecció solar vegana compatible amb l’ecosistema marí, ja que no contamina el mar. És ideal per aquestes dates.

Pel que fa a les depilacions també disposeu d’un parell de Rituals per aquests serveis?
Doncs sí, és un dels punts clau de Végere, ja que la majoria de depilacions és fan amb cera, que porta cera d’abella, i decidim buscar alternatives que fossin adients amb la nostra filosofia i manera de treballar. Aleshores descobrirem la pasta de sucre, més coneguda com a “Sugaring”, una tècnica que prové de l’antic Egipte, i els ingredients que necessitem són el sucre i la llimona, fins i tot ens ho podríem menjar, jo ho he tastat i és boníssima!. Per això comentàvem abans allò de no posar-te al cos tot allò que no et puguis menjar.De fet tot allò que ens posem al cos s’absorbeix, fins i tot el pintaungles, tot i que els nostres tenen un gran component vegetal, i per tant no absorbeixes components químics i nocius que la majoria d’ells porta. Per tant, la depilació amb sucre va molt bé per a les pells sensibles,

I després teniu també la depilació amb fil?
Doncs sí, nosaltres la fem amb fil de cotó, ja que normalment s’utilitza amb fil de seda que té origen animal, per tant aquí a Végere hem buscat l’alternativa amb el fil de cotó i aquesta depilació la utilitzem bàsicament per temes facials.

També ens oferirà tota una gamma de manicures?
Sí, per fer les manicures treballem amb SpaRitual, una marca americana vegana que no vaig contenir productes transgènics.

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Aquest dimarts a l’Auditori Magis del Col·legi Kostka tindrà lloc el tradicional Concert de Santa Cecília

Aquest pròxim dimarts 19 de novembre de 2024 a les 18:30 h

Ca l’Alegre de Dalt

Santpere, Trilla, Arquer, Grassot i Alegre són alguns noms de propietats rurals