‘Shibari’: descobreix a Gràcia l’art de la submissió

Que no us soni a xinès! El Shibari és una forma tradicional de lligament artístic amb cordes originària del Japó. Significa literalment «lligar» i és una erotització del que havia estat el ‘Hojōjutsu’, una tècnica dels samurais per transportar i torturar presos. En l’actualitat, aquest bell i sensual art consisteix a usar cordes per crear complicats patrons i formes geomètriques sobre cossos, sovint femenins. El lligador ha de prestar màxima cura i atenció sobre el lligat i aquest, deixar-se estimar i abraçar pel seu lligador. Tot i que sovint és una afició practicada pels amants del BDSM (bondage, disciplina, dominació, submissió i masoquisme), els fans de la cultura japonesa també li tenen gran afecte, així com parelles i amants que han vist en aquesta pràctica un joc de bellesa, sensualitat i passió per l’altre.

Taller de cordes a Amantis. Fotografia JJRoman

Fa uns anys que a Barcelona el Shibari s’estén com el sushi: es fan demostracions, sessions de fotografies especialitzades, tallers d’iniciació per a diferents col·lectius i es practica a cases, festes privades i altres ‘parties’ més públiques de la ciutat.

Al Club Rosas Cinco, al Putxet, molt apropet de Gràcia, hi trobareu el club més antic de BDSM de Barcelona, on hi tenen instal·lacions adequades per practicar amb aquestes cordes: tenen habilitat un terra amb matalassos i diferents estris suspensoris per penjar-hi les cordes. A més, disposen d’un expert en Shibari resident i ofereixen sovint cursos d’aquesta tècnica: d’iniciació o cursos especials per a col·lectius específics, com per exemple, homes.

Un dels mestres de la ciutat, Alberto NoShibari, realitza periòdicament a amantis Gràcia tallers relacionats amb el Shibari, on explica com combinar la tècnica japonesa amb l’ús de joguines eròtiques, ensenya trucs de manipulació de cordes i demostra la intensitat sensorial que es pot aconseguir en una sessió de Shibari. Estigueu atents a l’agenda!

Us recomanem que us apunteu a conèixer aquesta tècnica i posteriorment… ho celebreu en alguns dels reconeguts japonesos del barri! Us fa un Kibuka o un Nomo?

Taller de cordes a Amantis. Fotografia JJRoman

Per Marta Molas d’amantis Gràcia.