Sexe i educació: l’experiència del CJAS i de la Taula d’Educació del Coll

Com ja sabeu, amantis és una botiga eròtica situada al barri de Gràcia. O al districte de Gràcia. I avui us volem parlar de les experiències en sexualitat i educació que hem viscut al barri i al districte i que fan que estiguem molt i molt orgulloses de ser part d’aquesta comunitat. Us convidem a conèixer aquestes experiències, a compartir-les i a gaudir-les.

CJAS: educació, sexualitat i joves |

El Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats és un centre que pretén fer divulgació, educació i sensibilització d’una sexualitat sana i plaent i de minimitzar els riscos que aquesta pot portar associada. A parer nostre, són uns pioners en informació (els seus coneixements, per exemple, en anticonceptius, són molt extensos), en com arribar als joves (però també als educadors, treballadors, professionals i altres entorns dels joves), i especialment, estem molt orgullosos d’ells per com conceben la sexualitat. La seva actitud envers la sexualitat i de com els joves poden afrontar temes tan complexos com el gènere, la tendència sexual, les pràctiques sexuals o la pornografia ens deixen bocabadats. Són valents, crítics, i s’atreveixen a combinar complexitat i joventut en termes de sexualitat, un fet que els honora i que no tothom s’atreveix a fer.

Destaquem d’ells l’atenció que realitzen a joves (a la consulta que tenen al carrer La Granja, però també a través d’altres mitjans, com per exemple, des del programa de betevé Oh My Goig), però també, per exemple, els programes i xerrades que organitzen per a persones que tracten la sexualitat amb els joves en altres àmbits: entitats de prevenció d’infeccioses, entitats d’esbarjo o centres sanitaris o educatius.

I no podem acabar de parlar d’ells sense una menció especial per al Director del Centre: Jordi Baroja. Ell i el seu equip fan una feina excepcional que creiem, que des del Tot Gràcia, ha de ser reconeguda.

Educar en sexualitat i en comunitat: l’experiència de la Taula Comunitària del Coll |

I volem explicar una altra iniciativa que ens va agradar molt. Fa poquetes setmanes, la Taula d’Educació del barri d’El Coll va organitzar unes jornades d’educació en les que es tractaven diferents temes… I un dels temes, la sexualitat! Plas, plas, plas. Ens agrada especialment que les administracions públiques ajudin a construir i debatre sobre espais de sexualitat sense basar-ho simplement en l’àmbit sanitari. Però quina il·lusió! Des d’amantis vam organitzar una dinàmica d’hora i mitja per construir de manera col·lectiva respostes i noves visions sobre la sexualitat de forma comunitària. Es pot parlar de sexualitat de forma comunitària? És clar! Podem aprendre dels altres quan parlem de temes suposadament tan íntims? Per descomptat! Amb l’ajuda d’una sexòloga que moderava la sessió, es van tocar tots els temes que preocupaven o generaven curiositat i entre tots, es va posar fil a l’agulla en educar-nos mútuament en sexe. I sense orgies físiques.

Els tallers amantis |

I últim apunt: com ja sabeu, a amantis Gràcia cada setmana realitzem una activitat dedicada a l’aprenentatge i creixement en termes de sexualitat humana: xerrades, tallers o activitats lúdiques, intentem sempre aprendre més sobre aquest comportament humà que ens fa feliços i ens comunica entre les persones. Si voleu seguir que anem fent, recordeu, visiteu: blog.amantis.net.

Feliç sexe!