«Sexe a la tercera edat: principals problemes, principals solucions».

mansEn una botiga eròtica, com ara la d’amantis Gràcia, un hi veu tot tipus de persones, que sovint, ens relaten als dependents les seves experiències i/o problemes quan vénen a investigar o a comprar-se alguna joguina eròtica o complement.

Són persones, com tu i com jo, que volen gaudir del sexe i que malgrat els alifacs que tots anem tenint amb l’edat, els intenten superar o minimitzar amb noves actituds, complements o joguines. Avui us hem volgut resumir alguns d’aquests punts més comuns i les solucions que s’hi troben al mercat.

I és que la salut sexual no només forma part de la nostra salut en general, sinó que ajuda a millorar-la… A qualsevol edat. Quant un més cuida la seva salut sexual, més millora. I si un l’abandona… Més es triga en recuperar-la. Així doncs ens hi posem?

«No lubrico»

La sequedat vaginal és un problema força comú que poden patir les dones durant vàries etapes de les seves vides. Les causes més freqüents són els canvis hormonals (com a la menopausa), la ingesta de medicaments que redueixen el desig sexual i la falta de joc previ abans de la penetració. Opcions? Mil! A l’actualitat hi ha una gamma immensa de lubricants de tot tipus i colors: d’aigua (fantàstics per a utilitzar amb joguines de silicona), de silicona (ideals de cos a cos), ecològics i d’olis vegetals (per a les més saludables), amb efecte calor, fred o de gustos (per als menus juganers…). Un no ha de sentir-se diferent per utilitzar un lubricant, al revés! És una eina molt útil, tant com un Smartphone. Ens cal a tots un telèfon intel·ligent? No! Però oi que va molt bé?

«Ja no sento els orgasmes com abans»

És una frase que sentim bastant a dones a partir dels quaranta en endavant. Pels canvis al cos i qui sap, sinó en molts casos, per possibles bloquejos o actituds repetitives, és una queixa que sovint tenim a la botiga. En aquests casos, el que sembla més fàcil i efectiu és usar un potenciador de l’orgasme: són col·liris o cremes, pensades per ser aplicades al clítoris de la dona o a l’interior de la vagina i potenciar així les sensacions que es tenen durant el coit i potenciar al màxim l’orgasme. D’aquest tipus de cremes també n’hi ha que serveixen per potenciar les sensacions als pits o per, a través d’un procés vasodilatador, fer augmentar els llavis vaginals i així estrènyer la vagina i produir més fregament entre cos i cos, i per tant, més plaer.

Estimulador prostàtic home«Em costa aconseguir una erecció»

És un problema freqüent entre homes d’avançada edat. També el tenen altres homes amb situacions afegides com poden ser prendre medicaments que baixen la libido. Aquest problema pot ser lleu o de més alta incidència. Si és un problema lleu, a les botigues eròtiques podreu trobar suplements dietètics per ajudar a millorar la libido i també pastilles i cremes amb components vasodilatadors que ajuden a enfortir l’erecció i a mantenir-la durant més temps. En cas de que la falta d’erecció sigui més acusada, una altra manera de gaudir del coit és utilitzant un arnés amb un dildo buit. L’arnés és una espècie de cinturó que s’agafa als malucs i a les cames, i que permet incorporar-hi u dildo (una joguina en forma de fal·lus que no vibra) o un vibrador (també un fal·lus, però ara sí, que vibra). D’aquesta manera, el dildo o vibrador, erecte per naturalesa, proporciona plaer a la parella i també plaer al que penetra, pel poder de l’eròtica que dóna el poder fer el coit.

«No tinc parella»

Moltes persones que acudeixen a la botiga no tenen parella: siguin vidus, vídues, separats, divorciats o solters de tota la vida, avui dia no tenen amb qui jugar. No és un tema exclusiu de la gent madura, faltaria!, però sovint, hi ha la creença de que a certes edats i si no tens parella… Què has de fer? Nosaltres us diríem: moltíssimes coses! A les botigues eròtiques hi trobareu un munt de complements i joguines per gaudir del vostre propi autoerotisme. Gaudir és un plaer i és molt ben rebut pel propi cos i l’ànima. Sentir-se capça de gaudir és una experiència enriquidora i que posa de molt bon humor. Sigui a soles o acompanyat! Per a les dones us recomanaríem un munt de joguines, però especialment, vibradors de clítoris o vaginals. Aquests darrers, a més, poden ajudar a mantenir en forma la vagina, fer treballar aquests muscles i tonificar-los i enfortir-los. Per als homes, tot un món també és possible: en els darrers anys s’han desenvolupat el que es coneix com a masturbadors masculins. Recipients, normalment fets de silicona, que embolcallen el penis i l’estimulen. I per als més atrevits, també existeixen masturbadors masculins que vibren!

Si voleu visitar la botiga i que us expliquem in situ les solucions exposades en aquest article:
amantis Gràcia. Torrent de l’Olla, 145. Gràcia. Metro: Fontana.

Per Marta Molas d’amantis Gràcia