S’estrenen els nous jocs infantils al Refugi d’Obreres de l’Avinguda Vallcarca.

Jocs Vallcarca

Des de fa uns dies, Vallcarca compta ja amb un nou espai de jocs infantils. Aquesta intervenció va néixer de la proposta municipal “Pla de racons infantils”  per dotar els districtes de la ciutat d’aquests espais. El Districte de Gràcia va proposar a la  Comissió de treball d’entitats de Vallcarca,  que en aquells moments treballaven en el disseny de les  microurbanització de l’av. Vallcarca, que  la nova àrea de jocs  s’instal·lés al solar conegut com a Refugi d’obreres, donada la proximitat d’equipaments educatius.

Des de Comissió de treball i el districte es van mantenir contactes amb Parcs i Jardins, executors del projecte, per adequar el projecte i  instal·lació a les necessitats i propostes que feien les famílies usuàries. Aquest treball conjunt i flexibilitat de totes les parts ha estat un èxit quan aquests dies,  des de la posada en marxa dels jocs , s’ha pogut  veure com petits i grans es feien casa seva aquesta nova àrea d’esbarjo.

L’espai de jocs té tres elements pensats per als infants més petits, que es complementen amb l’altre espai infantil del costat amb jocs destinats a nens i nenes més grans. D’aquesta manera es dóna servei a un major nombre d’infants i famílies de l’entorn. D’altra banda, un cop realitzada aquesta nova instal·lació el conjunt de l’espai compta, com proposaven les entitats veïnals, d’una zona d’estada àmplia i polivalent que es pot destinar a altres usos comunitaris.

La nova àrea infantil té una superfície de 115 m2, amb forma de trapezi en la que hi ha 3 elements de joc: un gronxador doble de fusta, un tobogan i una molla doble.  Tot l’espai  es troba protegit amb un tancament de separació i seguretat. El pressupost de la  intervenció  ha estat  de 24.000 €