Serveis mínims de Transport Públic en la jornada de Vaga de 8 de març de 2018 Dia Internacional de les Dones.

Fotografia: TOT Gràcia

Un any més el 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones, enguany a més de ser una jornada reivindicativa amb actes, i manifestacions també és una jornada on els sindicats CNT I CGT han convocat una vaga general. Per aquest motiu els serveis públics de transport es poden veure afectats per la jornada i així doncs La Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 50% en hores punta i del 25% en hores vall.

TMB |

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha dictat una ordre que estableix la prestació de serveis essencials en aquesta jornada i que per al metro i els autobusos garanteix una oferta equivalent al 50% de l’habitual en les hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 17 a 20 hores) i del 25% la resta del dia. Els transports d’oci no tenen assignats serveis essencials, per tant no és segur que funcionin el Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc.

A més, el transport de superfície patirà afectacions amb motiu de les concentracions i manifestacions que se celebrin. A Barcelona, la convocatòria de les 18.30 h a la cruïlla de la Diagonal i el passeig de Gràcia, amb final previst a la plaça de Catalunya, ocasionarà el desviament de les línies d’autobús que transcorren pel sector central de la ciutat.

FGC | 

Amb motiu de la vaga convocada demà dia 8 de març, de 07.00h a 09.00h del matí, hi haurà el 50% del servei habitual. La previsió és que durant la resta del dia el servei funcioni amb normalitat, sempre depenent del seguiment final de la vaga.

Renfe / Rodalies de Catalunya | 

Amb motiu de la convocatòria de vaga per a la jornada del 8 de març, s’han establert el dispositiu de serveis mínims de Renfe. Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 33% durant tota la jornada. 

Els clients poden consultar aquesta informació al cercador d’horaris d’aquest web, web mobi, app’s (Rodalies de Catalunya i Renfe rodalia) i telf. 900 41 00 41.

La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 72% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 65%.