Sergi Solans guanyador del concurs de cartells Festa Major de Gràcia 2020

Avui s’ha entregat els premis a la Presentació Imatge Festa Major de Gràcia 2020. Però no ha estat com altres anys sinó enguany de forma virtual. Al YouTube oficial de la Festa Major de Gràcia s’ha publicat un vídeo on s’han donat a conèixer els tres finalistes i el guanyador del cartell de la festa major d’aquest 2020.

En total s’hi han presentat més de vuitanta obres, i un jurat va seleccionar les quinze obres que van quedar com a finalistes del concurs i per tant passaven a la segona fase, en què a banda de la presentació del cartell també havien de presentar una imatge gràfica sobre la festa major.

Guanyadors 2020 | 

El tercer premi ha estat per a l’obre d’Albert Roure.

El segon premi ha estat per a l’obra de Tresa Calbó.

I el primer premi, amb un premi de 2000 € i que es converteix durant tot aquest any com la imatge de la festa major de Gràcia ha estat per a l’obra de Sergi Solans.

L’obra guanyadora |

L’obra guanyadora representa l’entramat urbanístic de Gràcia amb el campanar al bell mig. A cada carrer, plaça o racó del disseny trobem activitat, música, guarnit i cultura popular en un clar exemple del que representa la festa gracienca: un munt d’espais  i activitats festives simultànies. Tanmateix també s’hi veuen reflectides les diferents mirades i perfils dels celebrants: els festers i festeres, la família que passeja veient els guarnits, la veïna que decora el seu balcó, els joves que van al concert i fins i tot l’equilibri de gènere en el disseny i el ball.  Un munt de mirades, activitats i escenes que passen en paral·lel però que en són una de sola: la Vila de Gràcia en festes. El canvi de bases en el concurs recupera el nom original de la festa “Festa Major de Gràcia” enlloc d’anunciar la festa tradicional amb un eslògan (“La Festa, Gràcia!”) com ho portava fent en les darreres dècades

 

Podeu veure els altres cartells en aquets vídeo |