Sergi del Pozo: «Tan bon punt vaig saber que hi havia aquest concurs ja vaig començar a pensar quin logo podria fer».

Fotografia: Fundació Festa Major de Gràcia.

Ets el guanyador del concurs de disseny del logo de la campanya «Respectem el guarnit»…
I em fa molta il·lusió, de fet quan em van donar el premi no m’ho creia, a part és un plaer, ja que en principi serà un logo que la fundació utilitzarà cada any i per tant acabarà sent conegut per molta gent, i això per mi és sensacional!

Com vas assabentar-te que es feia aquest concurs?
Vaig participar en el concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia i en el moment d’entregar el cartell a la fundació em van parlar d’aquest concurs i vaig decidir participar-hi.

Quan vas decidir participar-hi?
Tan bon punt vaig saber que hi havia aquest concurs ja vaig començar a pensar quin logo podria fer.

I quan vas quedar primer que vas pensar?
No m’ho podia creure, una barreja de sensacions, alegria, nervis, incredulitat, i satisfacció.

Explica’ns una mica el teu disseny…
El logo té un fons amb unes garlandes en forma de G (de «guarnit» i de Gràcia) i al davant dues mans que formen un cor per dues raons, una per simbolitzar el respecte i estimació cap al guarnit i les hores de treball que hi dedica la gent de la Vila, i l’altre és per fer veure a la gent que les mans no s’han d’utilitzar per destruir els guarnits sinó per construir respecte.

Quins són els referents que vas tenir present a l’hora de crear-lo?
Cap, al ser un logo tan concret em vaig centrar a pensar com podia plasmar el respecte al guarnit en una imatge, havia de ser una idea reflectida en un logo.

respectemelguarnit2016

A banda d’aquest cartell també has fet altres treballs?
Sí. M’encarrego de la imatge gràfica de l’ajuntament de Campdevànol, a part he participat en diversos concursos com el del cartell de la Festa Major de Gràcia, a part m’encanta fer il·lustracions, retrats, i el món de les arts i la fotografia en general, tots els meus treballs els vaig actualitzant al meu web personal: www.sergidelpozo.net

Vas estudiar Belles Arts?
A la facultat si, però no la carrera, allà hi he fet el grau en disseny.

D’on creus que et ve aquesta passió per l’Art?
No crec que vingui d’enlloc, des de ben petit que m’encanta, amb 7 anys ja feia classes de dibuix, i no he deixat mai de practicar i intentar millorar en el món de l’art

Per què és tan important respectar el guarnit?
Perquè no respectes només el guarnit en si, també respectes la gent que hi ha dedicat una quantitat bestial d’hores, i a la vegada respectes la gent que en gaudeix o en vol gaudir. El més important de tot és el respecte, sense respecte tot seria un caos.

4 Pindezalldes de Sergi del Pozo |

Un dissenyador?
Artista urbà,
Banksy
Un color?
Taronja
Un lema?
Tempus fugit
Un llibre?
Els pilars de la terra

Que és el que més t’agrada de Gràcia?
Sentir que vius a un poble i no a una gran ciutat
Un racó preferit de Gràcia?
Plaça d’Anna Frank
Que és Gràcia per a tu?
Més que un barri

I la festa major?
La millor, després de la de Campdevànol.

Un país?
Catalunya
Una ciutat?
Berlin
Un menjar?
El canolo siciliano
Un desig?
Que la gent respecti el guarnit i la Festa Major.