Seguiment telefònic a les persones grans de La Salut.

Gent Gran caraDesprés d’un any d’implantació a la Salut, el projecte Radars ha començat una nova fase centrada a fer trucades telefòniques als avis i àvies del barri. Els voluntaris els pregunten com es troben i s’asseguren que mantinguin les sortides al carrer, per evitar l’aïllament. L’altre projecte que tenen sobre la taula és una trobada.

A través de les trucades, sis voluntàries que participen en el projecte proporcionen a la gent gran de la Salut la possibilitat de sentir-se acompanyats i vincular-los al barri. També ajuden els tècnics a detectar els casos en què els problemes orogràfics de la zona afecten en l’isolament d’aquestes persones.

Des que es va posar en marxa a la Salut, ara fa un any, es van detectar 14 persones grans en risc d’aïllament. Actualment continua el procés de detecció i, des del projecte, fan una crida als veïns i comerços de la zona a ajudar. Una altra via oberta és una primera trobada entre usuaris i voluntaris del projecte, per fomentar les relacions personals.

A la Salut un 24,1 % de la població és gent gran de més de 65 anys. D’aquests, la meitat tenen més de 75 anys i en un 30 % dels casos viuen sols.