EDITORIAL | Seguim treballant per Gràcia

Ahir el president de Govern Espanyol Pedro Sánchez va informar a la ciutadania, que s’allargaria quinze dies més el confinament a les llars. Això vol dir que haurem d’estar a casa almenys fins a mitjans del mes d’abril. Des del TOT GRÀCIA, tornem a posar èmfasi de la necessitat que tots els graciencs i gracienques es quedin a casa, és la mesura més senzilla per a combatre la transmissió del Covid-19 i per tant tallar la propagació i de que es diagnostiquin nous casos.

Mai una acció tan senzilla com quedar-se a casa, que és fàcil de complir, podria ser tan important i essencial per a les nostres vides. Recordant a fenòmens televisius de fa uns anys, avui podem recordar aquella famosa frase el mític Capità Enciam «Els petits canvis, són poderosos», un canvi de mentalitat, una acció tan senzilla com romandre a casa, sense sortir al carrer pot ser una acció molt poderosa que faci que s’aturi la propagació d’aquesta pandèmia. Ara és l’hora de les accions senzilles.

També des del TOT GRÀCIA, volem agrair la feina feta de totes les persones i professionals que aquests dies estan treballant sota unes condicions difícils que mai havien viscut, els professionals de la sanitat, des les forces de seguretat, els treballadors de totes aquelles empreses i comerços de necessitat bàsica que estan al seu lloc de feina, per fer-nos la vida una mica més alleujadora. I també a tots els voluntaris i voluntàries i empreses que han posat a disposició de la societat els seus recursos. Gràcies a tots vosaltres!

Des del TOT GRÀCIA, també són temps difícils per a nosaltres, aquest any 2020 teníem diversos projectes que havien de veure la llum aquesta primavera i que de moment hauran de quedar en «stand bye» fins que la situació canviï i millori. Una de les conseqüències primeres és que no podrem treure el número de primavera al mes d’abril tal com teníem previst, això no significa que no seguim treballant.

De fet des de fa quinze dies la redacció del TOT GRÀCIA segueix treballant des de casa a través del correu electrònic i des del telèfon, per això aquesta setmana us oferirem un reportatge on expliquem de quina manera estan vivint aquesta situació els comerciants de Gràcia. També estem preparant un reportatge on recollirem totes les propostes d’ajudes a empreses i autònoms que han preparat el Govern Espanyol, així com el Govern de la Generalitat.

Només recordar-vos que si voleu contactar amb nosaltres, poder fer-ho a través de la nostra adreça de correu i us atendrem al més aviat possible.