S’amplia la cita prèvia als tràmits de padró que es realitzen a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Oficines administracio

Des d’aquest mes de setembre, les Oficines d’Atenció Ciutadana amplien la seva carta de tràmits amb cita prèvia i incorporen les gestions relacionades amb el Padró Municipal d’Habitants. Es pot demanar des delportal www.ajuntament.barcelona.cat/cita, des del mòbil, o trucant al telèfon gratuït del Civisme.

Actualment els tràmits més habituals, com ara la tramitació dels permisos d’obres o d’activitats; els tràmits relacionats amb urbanisme; els relacionats amb la Hisenda Municipal (impostos, taxes, preus públics i multes), amb animals de companyia, o bé per sol·licitar el certificat digital IdCAT o la Identitat digital al mòbil, ja requereixen de cita prèvia.

Aquest servei de cita prèvia permet organitzar millor el temps dels ciutadans perquè poden triar dia, hora, i a quina oficina volen ser atesos.

Es podrà demanar cita prèvia mitjançant els següents canals:
-des del portal web ajuntament.barcelona.cat/cita
-des dels quioscos de tràmits i serveis
-trucant al 900 226 226 (Telèfon del Civisme gratuït) o també al 010
-des del mòbil (més informació a barcelona.cat/tramitsalmobil).

Com a novetat, des del dilluns passat, el telèfon del civisme (gratuït) es posa a disposició de la ciutadania per demanar cita per les oficines d’atenció ciutadana. L’horari per demanar cita és de dilluns a dissabte, de 8 a 20 h.

No caldrà cita prèvia per atendre consultes d’informació general; gestions relacionades amb la Targeta Rosa; presentació de denúncies administratives i presentació d’escrits i altra documentació al registre municipal. En aquest darrer cas, només es requereix cita si es volen presentar més de 5 documents de manera simultània ja que habitualment es tracta d’ entitats o associacions que presenten un gran volum de sol·licituds, factures, o bé empreses que presenten al·legacions de multes. La sol·licitud de cita prèvia obligatòria en aquests casos evita perjudicar els altres ciutadans.

Un cop obtinguda la cita, quan arriben a la oficina, l’han de validar a la peanya de cita prèvia, amb un marge de 10 minuts per davant o per darrera, i ja obtenen un tiquet per passar a la sala d’espera.