Rueda, el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona, s’instal·la als Cinemes Texas.

rueda16El Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona, «Rueda» celebra la seva segona edició els propers 6, 7, 8 i 9 d’octubre de 2016 als Cinemes Texas. El festival pretén ser un espai per mostrar històries construïdes al voltant del món de la bicicleta i un esdeveniment cultural que promou l’ús de la bicicleta a Barcelona. Amb una acurada programació, que aborda tots els gèneres, el Festival vol arribar a tots els amants de les bicicletes, ideal tant per a qui les consideren un mitjà de transport, com per als esportistes, o per a aquells que veuen en elles un símbol de llibertat i aire fresc o fins i tot un instrument de reivindicació.

Entre la programació destaquen títols com Ovarian Psycos, dones de color que patrullen sobre les seves bicis el Eastside de Los Angeles, una tribu irreverent que utilitza les bicicletes per fer front a la violència de gèenere i per a reconquistar la seva identitat i territori. Un film seleccionat i premiat en importants festivals com Hotdocs de Canadà i que Rueda estrena en exclusiva a Espanya. Sven, documental que analitza de primera mà l’últim any de carrera i la ment de Nys Sven, estrella del cyclocross o Marinoni: The Fire in the Frame, film canadenc que Rueda estrena també per primera vegada a Espanya i que segueix l’últim repte de Giuseppe Marinoni, campió de ciclisme a la Itàlia dels ’50 i avui super reconegut constructor de quadres artesanals. Els ultrafondistes podran gaudir del documental Brevet, París-Brest-París, 1230 kilòmetres, d’una tirada, dia i nit. 

El festival projectarà obres de tots els gèneres : documentals , animacions i petites joies de ficció, algunes amb aire de realisme màgic sobre rodes i fins i tot històries de desamor i rumbs perduts… En definitiva, tres dies de cinema amb una quinzena de títols que ens mostren històries de vida, pinyons i pedals, històries individuals i col·lectives de superació i il·lusió.

Rueda Kids |

D’altra banda, en la seva segona edició, el festival compta amb un gran nombre d’activitats paral·leles. La gran novetat és el Rueda Kids, dues sessions d’animacions i curts, per franges d’edat diferents, pensades perquè els més petits comencin a somiar aventures ciclistes.Una altra de les novetats és l’Exposició “Dibuixa i Pedala & Friendsque reuneix il·lustradors professionals aficionats a la bicicleta així com aficionats al llapis i professionals del ciclisme. L’exposició s’inaugura el 29 de setembre a les 19:30h i permanecerà fins al 20 d’octubre a la galeria El Diluvio Universal (C / Guilleries 3, Barcelona).

El festival tancarà la seva segona edició a la Base Nàutica de la Mar Bella on el diumenge 9 d’octubre es muntarà una jornada festiva amb el Mercat al Rueda, un mercat de venda de segona mà d’articles ciclistes, un torneig de Bike Polo, activitats infantils, street food, música i la Geocentrum, una cursa a l’estil gimcana per veritables aficionats a les emocions fortes.

Tota la informació la podeu trobar a l’agenda del web de la bicicleta.