Reconeixement al petit comerç a través de la dinovena edició del premi Comerç de Barcelona.

premisbcncomerc2016

La sala de L’Auditori de Barcelona ha estat l’escenari de la dinovena edició del premi Comerç de Barcelona i la setena del premi Mercats de Barcelona. Un any més, l’Ajuntament ha reconegut la tasca de tots els comerços, entitats i persones que durant l’any 2015 han fet créixer el comerç barceloní. 

L’acte de lliurament dels guardons ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín. Enguany des del primeri s’ha volgut premiar la tasca del petit comerç, la seva proximitat i el seu esperit innovador. Des del Govern municipal es reconeix l’esforç del sector comercial per dotar Barcelona d’un comerç competitiu, modern, variat i sostenible, que contribueix a la generació d’ocupació, a la cohesió social i al benestar dels veïns.

En total s’han premiat deu iniciatives que són exemples d’establiments de producció local i sostenible, amb una aposta per la difusió de la cultura i l’art als barris i l’atenció a les persones amb diversitat funcional. També s’ha reconegut la tasca de botigues emblemàtiques recuperades i associacions de comerciants que dinamitzen diferents espais de la ciutat.

Els premiats edició 2016 |

 • B de Barcelona, premi a la iniciativa comercial de l’any. En aquesta botiga es venen records de qualitat i originals que trenquen estereotips.
 • Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, premi al comerç col·laboratiu. Durant cinc anys, l’associació ha aconseguit forjar una xarxa oberta i inclusiva formada per veïns, equipaments d’arts escèniques i petits comerciants.
 • Teixits Pàdua, premi Albert Gonzàlez. Un establiment de roba, situat a Sants, que suposa un exemple de professionalitat i supervivència.
 • Loisaida, premi a l’establiment comercial. Amb una referència vintageclara, aquest comerç del Born exhibeix articles de segona mà, singulars i artístics.
 • Casa Perris, menció especial a l’establiment comercial. Un espai històric d’arrossos, llegums, fruita seca i espècies que treballa amb cura el reciclatge d’envasos.
 • El Safareig, premi a la sostenibilitat mediambiental. Una botiga de venda a granel de productes de neteja i d’higiene ecològics i un exemple de prevenció de residus.
 • Cal Romesco, premi a la sostenibilitat social. Aquest comerç de productes frescos i elaborats pretén trencar l’estigma que pateixen les persones afectades per algun trastorn de salut mental i els ofereix oportunitats laborals.
 • Personal Book, premi al comerç cultural de proximitat. Llibreria de recerca de Nou Barris que pretén fer créixer el món del llibre més enllà del comerç.
 • Associació de Venedors del Mercat de Sants, premi a la millor iniciativa col·lectiva. Són els responsables de dinamitzar l’entorn del mercat i de recuperar tradicions del barri.
 • Bacallaneria Perelló del Mercat del Ninot, menció especial a la millor iniciativa particular. Un comerç de referència en productes elaborats a base de bacallà i pesca salada.
 • Eleuterio Galinsoga Miralles, reconeixement especial. És l’antic president de l’Associació de Venedors del Mercat de Sants.