Recomanacions i alteracions en el transport aquest 11de Setembre.

Glories

Un any més arriba la Diada de l’11 de setembre, i segurament molts graciencs aprofitaran el dia, també per sumar-se als diversos actes que hi haurà repartits per tota la ciutat. Segurament un dels actes més populars serà la celebració de La Via Lliure 2015 a l’avinguda de la Meridiana. Per aquest motiu es recomana als ciutadans fer ús del transport públic, sigui del servei de bus o bé del metro. Tot i així, hi haurà modificacions en els recorreguts d’algunes de les ínies de bus i també en el servei de metro. Tot seguit us expliquem quines són.

Recomanacions generals

Davant el possible impacte que tant la Via Lliure com la resta d’actes de la Diada tindran sobre la mobilitat, us recomanem: 

– Arribar a Barcelona al llarg del matí, abans de l’hora de dinar. És important anticipar el màxim possible l’hora d’arribada a la ciutat, especialment aquelles persones que viuen fora de l’àrea metropolitana

– Fer els desplaçaments a peu, sempre que sigui possible

– Evitar l’ús del cotxe per entrar i sortir de Barcelona i per moure’s per la ciutat. (En cap cas es recomana agafar-lo entre les 12:00 i les 20:00 hores).

– Utilitzar la xarxa de metro i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), atès que la xarxa de bus i tramvia quedaran alterades.

– En el cas que s’hagi de viatjar, tenir en compte les afectacions a la mobilitat i planificar l’anada a l’aeroport amb temps d’antelació.

Afectacions de transport per la Diada

El divendres 11 de setembre, des de les 6.00 i fins a les 20.00 h, aproximadament, amb motiu dels diversos actes que es duran a terme a Barcelona, hi haurà afectacions al transport.

Afectacions al servei de bus al matí

Tindran lloc les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova, a la ronda de Sant Pere, per la qual cosa estarà parcialment tallada al trànsit.

Línies afectades que es desviaran de 6.00 a 14.00 h, aproximadament: H16, 19, 39, 40, 42, 47, 55i 62.

Afectacions al servei de bus i de metro a la tarda

Amb motiu de la convocatòria de la Via Lliure, hi haurà afectacions al servei de bus i de metro.

Afectacions al servei de bus amb motiu de la convocatòria de la Via Lliure
  • Horari: de 15.00 a 20.00 h, aproximadament.
  • Carrers afectats: l’avinguda Meridiana, des del passeig de Pujades fins al carrer de Rosselló i Porcel.
  • Línies afectades (amb restriccions importants, que es desviaran o que circularan amb limitacions):H6, H8, H10, H12, H14, H16, V21, V27, 6, 7, 11, 26, 33, 34, 36, 40, 42, 6292, 96, 97 i 192.

Afectacions al servei de metro amb motiu de la convocatòria de la Via Lliure

Algunes estacions de metro es poden veure afectades per l’afluència de passatge. El grau d’afectació coincideix directament amb el recorregut de la Via Lliure.

Les estacions que es preveu que tinguin més afectació són: amb una afectació alta, Arc de Triomf (L1), Marina (L1), Glòries (L1), Clot (L1/L2), Navas (L1), La Sagrera (L1/L5), Fabra i Puig (L1), Encants (L1), Urquinaona (L1/L4), Catalunya(L1 /L3) i Espanya (L1/L3) i amb una afectació puntual, El Maresme / Fòrum (L4), Entença (L2), Urgell (L1), Universitat (L1 /L2), Hospital Clínic (L5), Diagonal (L3/L5), Girona (L4), Passeig de Gràcia (L3/) i Verdaguer (L4/L5). 

planol glories tmb

A partir de les 18.00 h, aproximadament, per facilitar l’entrada, hi haurà accessos diferenciats per accedir al metro i a Renfe a les estacions Arc de Triomf (L1), Clot (L1), La Sagrera (L1/L5):

  • A Arc de Triomf: l’accés av. Vilanova s’utilitzarà només per accedir al metro; els accessos Roger de Flor i Nàpols, per entrar exclusivament a Renfe.
  • A Clot: l’accés Aragó / Meridiana s’usarà exclusivament per accedir al metro; l’accés València, només per a Renfe.
  • A La Sagrera: els accessos Jardins d’Elx, Garcilaso, Meridiana / Hondures i Hondures permetran accedir només al metro; l’accés de l’estació La Sagrera – Meridiana, exclusivament a Renfe.