Recomanacions de mobilitat amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre a Barcelona.

11setembreAquest diumenge, 11 de setembre, la ciutat de Barcelona acollirà un seguit d’actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Durant la jornada, l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes de la Diada i garantir que tots es puguin celebrar amb seguretat i convivència i facilitant la mobilitat ciutadana.

Concentració Ciutadana |

A banda, enguany, l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural han convocat l’acte A punt 2016 amb cinc concentracions a diferents llocs de Catalunya, inclosa Barcelona. A la capital catalana la mobilització tindrà lloc al Pg. Lluís Companys i al Pg. de Sant Joan, en el tram comprès entre el Pg. Pujades i l’Av. Diagonal. Aquesta nova concentració, que ocuparà una important artèria viària de la ciutat i que previsiblement reunirà a milers de ciutadans, fa necessària l’adopció de mesures extraordinàries per garantir la mobilitat dels barcelonins.

L’organització ha convocat als participants a concentrar-se a partir de les 15:00 hores a les voreres, ocupant les calçades a partir de les 16:00 hores, però sense afectar al trànsit de les vies transversals fins a les 16:30 hores. A partir d’aquest moment es farà el desplegament longitudinal total amb la completa ocupació de la zona prevista.

Es preveu que sobre les 18:30 hores els participants a la concentració es retirin progressivament de les calçades. Finalitzat l’acte, des de les 18:30 hores fins aproximadament les 23:30 hores, hi ha prevista la celebració al Pg. Lluís Companys d’un concert organitzat per Òmnium Cultural. Durant tota la franja horària, la Guàrdia Urbana de Barcelona adoptarà en cada moment les mesures d’ordenació i regulació de circulació adients, així com els desviaments de trànsit necessaris per garantir la seguretat.

Afectacions a la mobilitat |

Els talls de trànsit s’iniciaran el dissabte, 10 de setembre, a partir de les 20:00 hores, quan es prohibirà la circulació al Pg. Lluís Companys (calçada Llobregat), entre el c/Comerç i el Pg. Pujades, pel muntatge de la fira d’entitats. El mateix diumenge, 11 de setembre, des de primera hora es faran talls de circulació a l’àmbit de la Ronda Sant Pere, entre Pg. de Sant Joan i c/Bruc, i entorns.

A partir de les 15:00 hores, i quan ho requereixi l’acumulació de participants a la concentració de la tarda, s’aïllarà al trànsit la zona del Pg. Lluís Companys i el Pg. de Sant Joan, excepte a les vies transversals (especialment València, Aragó i Gran Via de les Corts Catalanes), que es mantindran obertes el màxim temps possible fins l’hora límit de les 16:30 hores.

Al llarg de tota la jornada hi haurà prohibició d’estacionaments a diversos punts de la ciutat, incloses les motos en vorera.

Reforç del Transport Públic |

Durant tota la tarda de la Diada d’enguany, la xarxa de metro es reforçarà amb més trens i més personal d’atenció i seguretat a les estaciones afectades. Entre les 14:00 i 21:30 hores, els trens de les línies convencionals (1, 2, 3, 4 i 5) circularan a intervals teòrics d’entre 4’30” i 5’30”. Per proximitat als espais dels actes, la previsió es que la màxima afluència es pugui donar entre les 14:00 i les 20:00 hores a les estacions d’Arc de Triomf, Urquinaona, Tetuan, Monumental, Sagrada Família, Diagonal, Girona i Verdaguer, a més dels enllaços de Pg. de Gràcia, Espanya, Catalunya, Clot, Sants Estació i La Sagrera.

Altres estacions utilitzables són Marina, Ciutadella / Vila Olímpica i Joanic. TMB desplegarà personal i mitjans tècnics en aquestes estacions, així com als principals enllaços de metro i amb altres operadors ferroviaris, per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc en vestíbuls, andanes i passadissos, inclosos talls temporals de sortida o entrada

Al llarg de la jornada, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) també augmentaran la circulació de trens i establiran freqüències de servei similars als dies feiners en totes les línies. Es reforçaran els serveis de seguretat i d’atenció al públic i s’informarà de les mesures que siguin adients, mitjançant els serveis de megafonia. En aquest cas les estacions amb més afluència seran: Plaça Catalunya, Provença i Plaça Espanya. Pel que fa a la RENFE també hi haurà  major presència dels serveis de seguretat i atenció al públic a les estacions d’Arc de Triomf, pl. Catalunya, Pg. de Gràcia, Estació de França i Clot.

A banda, un total de 17 línies d’autobusos de TMB, a més d’altres línies interurbanes que circulen o travessen per aquest àmbit de Barcelona, restaran afectades pels talls de trànsit originats per la concentració i adaptaran el servei a la situació de la mobilitat i als desviaments que els afectin a cada moment.

Totes les estacions de Bicing del Pg. Lluís Companys i el Pg. Sant Joan restaran sense servei entre les 13:00 hores i les 21:00 hores de diumenge.