Raimundo Viejo deixa avui el càrrec de regidor.

Raimundo Viejo

Raimundo Viejo ha comunicat a l’alcaldessa, Ada Colau, la decisió de renunciar al càrrec de regidor de l’Ajuntament de Barcelona, degut a la seva incorporació en una candidatura que concorrerà a les properes eleccions generals. D’aquesta manera, Raimundo Viejo s’avança en el compliment del Codi Ètic del grup municipal al qual pertany, Barcelona en Comú, que preveu que els seus membres no tinguin duplicitat de càrrecs institucionals. Raimundo Viejo farà efectiva la seva dimissió en el Plenari del Consell Municipal d’avui divendres.

La tinenta d’alcalde Laia Ortiz assumirà de forma provisional les àrees d’Educació i Universitats, mentre que Gala Pin es farà càrrec, també de forma provisional, del Districte de Gràcia. Eloi Badia, número 12 de la candidatura de Barcelona en Comú, prendrà possessió del càrrec en els propers dies, quan la Junta Electoral faci els tràmits necessaris, i serà designat regidor de Gràcia, a més d’assumir altres responsabilitats de Govern.

D’altra banda, Xavier Domènech, Comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, també deixarà el càrrec properament. Domènech també renunciarà a les seves funcions per formar part d’una candidatura a les propers eleccions generals, de manera que també donarà compliment al Codi Ètic previst pel grup municipal de Govern.

Els canvis definitius en l’organigrama municipal es donaran a conèixer quan es formalitzi l’entrada a Govern d’Eloi Badia.