Quan podrà obrir el comerç?

Fotografia: Arxiu TOT

Aquest cap de setmana ha començat la primera fase, la 0, del pla de desconfinament aprovat pel govern espanyol. Si aquest cap de setmana la majoria de ciutadans ja han pogut sortir a passejar pels carrers de les seves localitats, a partir d’aquest dilluns 4 d’abril de 2020, està previst que puguin obrir els establiments de fins a 400 metres quadrats, concertant cita prèvia per part del client i amb una atenció individualitzada. Dins de la normativa vigent els comerços hi hauran d’establir un horari preferent per als majors de 65 anys, i tots els treballadors que tinguin contacte amb els clients hauran d’anar equipats amb mascareta i guants.

Tot i que a hores d’ara el govern espanyol encara no ha publicat en el BOE tots els detalls pel que fa a les obertures d’aquests establiments, i això neguiteja als diferents sectors empresarials, ja que a menys de 24 hores encara no tenen a disposició tota la normativa.

A partir de l’11 d’abril, s’iniciarà la fase 1, en què llavors podran obrir els establiments, on l’aforament no haurà de ser superior al 30%, pel que fa als centres comercials seguiran tancats.

(Notícia que anirem actualizant en les properes hores )